Επιστολή Διαμαρτυρίας

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την παράταση που πήρε ο δήμος Νέας Σμύρνης για την προσχολική εκπαίδευση και έχοντας διανύσει ήδη τρεις εβδομάδες λειτουργίας της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα παραμένουν στα 2 τμήματα του παραρτήματος, του 4 ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης που στεγάζονται στην οδό Αγνώστων Μαρτύρων.
Το σύνολο των εγκαταστάσεων του παραρτήματος συνεχίζει, παρά τις επανειλημμένες παρακλήσεις, τόσο των νηπιαγωγών όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, να έχει τεράστιες ελλείψεις στον εσωτερικό εξοπλισμό των αιθουσών καθώς επίσης και παντελή έλλειψη παιδαγωγικού υλικού.

Αυτή την στιγμή μας ζητάτε να στείλουμε τα παιδιά μας, προ-νήπια και νήπια, πολλά από τα οποία πηγαίνουν πρώτη φορά σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, σε σχεδόν άδειες αίθουσες, οι οποίες διαθέτουν ελάχιστο υλικό παιδαγωγικής εκπαίδευσης, το οποίο μάλιστα έχει «μεταφερθεί» από τα άλλα τρία τμήματα του 4 ου νηπιαγωγείου ή έχει αγοραστεί από τους γονείς του εκάστοτε μαθητή. Παιδαγωγικό υλικό που έχει ζητηθεί και θα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί στα δύο τμήματα μετά από 3 εβδομάδες λειτουργίας τους.

Απαιτούμε, να εξοπλιστούν άμεσα όλες οι αίθουσες των παραρτημάτων και να εφοδιαστούν με όλα τον απαιτούμενο εξοπλισμό και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό.

Ζητάμε, να μας ενημερώσετε για την ακριβή ημερομηνία – εβδομάδα που έχετε προγραμματίσει να στείλετε όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στις 2 αίθουσες εκπαίδευσης, όσο και στην αίθουσα που θα χρησιμοποιηθεί για το ύπνο και την χαλάρωση των παιδιών κατά την διάρκεια του ολοήμερου.

Είναι πραγματικά αδιανόητο μετά από 4 χρόνια παράτασης και έχοντας ήδη πέρυσι εξαιρεθεί από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, να βρισκόμαστε τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αντιμέτωποι με τόσες μεγάλες ελλείψεις.
Ευελπιστούμε, μετά και από αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, η δημοτική αρχή και το σύνολο των υπευθύνων να λάβουν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να υλοποιηθούν στο έπακρο οι ανάγκες των τμημάτων του παραρτήματος του 4ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν ίση και δίκαια μεταχείριση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και τηλεφωνικά έτσι ώστε να προγραμματίσουμε μία άμεση συνάντηση για να συζητήσουμε και από κοντά τα καίρια αυτά ζητήματα. Με εκτίμηση, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης

Υ.Γ Ακολουθούν φωτογραφίες από τις αίθουσες στο παράρτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *