Τοποθετήσεις Αρχηγών Παρατάξεων για τα γεγονότα στις 7/3 και 9/3

Τοποθετήσεις Αρχηγών Παρατάξεων για τα γεγονότα στις 7/3 και 9/3

Γιώργος Κουτελάκης (Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής): Στημένο το σκηνικό της πλατείας! Η πλατεία Νέας Σμύρνης είναι πλατεία Δημοκρατίας και αντίστασης διαχρονικά, ακόμα και επί χούντας. Έδωσαν από πολύ ψηλά εντολή να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον φοβίσουν! Ήρθαν μονάδες καταστολής αστυνομίας να τσαμπουκαλευτούν στη Νέα Σμύρνη. Θα έπρεπε να σιωπήσουμε δηλαδή και να μην αντιδράσουμε; Ο δήμαρχος κρύφτηκε. Δεν ήταν στον δρόμο με τους πολίτες. Ακόμα και στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατέρρευσε το ψέμα των 30. Στο Χαλάνδρι ο δήμαρχος εναντιώθηκε στην απρόκλητη βία ! Στη Νέα Σμύρνη κρύφτηκε… Απόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής σύμπραξης της διοίκησης του δήμου από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και από την υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Θλιβερή η δήλωση του δημάρχου ότι στην πορεία δεν ήταν ο κόσμος της Νέας Σμύρνης.

Θέμης Παυλόπουλος (Στροφή Νέας Σμύρνης): Θλιβερό να συγκαλείται συμβούλιο για τέτοια συμβάντα. Η κυβέρνηση με την αστυνομοκρατία να επιβληθεί… Ο υπουργός δημόσιας τάξης (και όχι προστασίας του Πολίτη) φωτογράφισε τον δήμαρχο ως αιτών για επιβολή τάξης. Όπως έκανε και ανήμερα των φώτων με τα ΜΑΤ στο άλσος. Ποιος σας έδωσε κύριε δήμαρχε το δικαίωμα να φέρνετε την αστυνομία στους συμπολίτες μας; Είστε πολιτικό πρόσωπο όχι κλητήρας! Δεν σας χαρίζουμε την πόλη μας! Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου την Τρίτη στη πορεία κατά της αστυνομοκρατίας. Να δείξετε μεταμέλεια για τη στάση σας! Στηρίξτε οικονομικά τους συλληφθέντες να δικαιωθούν! Απευθύνουμε διάβημα στον ΠΘ να σταματήσει την αστυνομοκρατία.

Γιώργος Λαρίσσης (Πρωτοβουλία για την Νέα Σμύρνη): Λυπούμαστε για τη βεντέτα βίας. Να ολοκληρώνονται οι συλλήψεις αναίμακτα. Χρειαζόμαστε την αστυνομία να επιβάλλει τους νόμους. Όλοι είναι ψυχολογικά κουρασμένοι. Θεωρούμε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση βίντεο και στοιχεία εμπλεκομένων. Συμπαραστεκόμαστε σθεναρά στον τραυματία αστυνομικό. Η ειρηνευτική δήλωση του δημάρχου παρεξηγήθηκε ως ίσης απόστασης. Να συμμετάσχουν ενεργά όλοι στο κλίμα συμφιλίωσης!

Ιωάννης Κιουλάνης (Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης): Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή της Τρίτης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση δεν αμαυρώνεται από τα προβοκατόρικα επεισόδια που οδήγησαν στην κατακριτέα επίθεση κατά του αστυνομικού. Η κυβέρνηση επιλέγει την ένταση αστυνομοκρατίας για να καλύψει την αδυναμία της να διαχειριστεί την πανδημία. Επικαλείται τη δημόσια υγεία για να επιβάλλει την αστυνομοκρατία. Όπως κάνανε και προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλα γίνονται για να αντιμετωπιστεί η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο. Ο δήμαρχος ενώ δηλώνει αναρμόδιος εμφανίστηκε την Κυριακή να εξισώσει θύματα με θύτες. Την ίδια στιγμή που ο κ. Χρυσοχοΐδης υπέδειξε την δημοτική αρχή να καταγγέλλει τους ίδιους τους δημότες της για συνωστισμό. Η δημοτική αρχή έχει διαλέξει την πλευρά του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Απαιτούμε να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους οι δυνάμεις καταστολής.

Ιωάννα Βρεττού (Μιά Πόλη Ανάποδα- Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν.Σμύρνης): Θλιβερά τα γεγονότα. Ελπίζαμε ότι ο δήμαρχος είχε καταλάβει τι έχει συμβεί, αλλά δεν έχει γίνει. Το καθοριστικό γεγονός ήταν ο αναίτιος ξυλοδαρμός συμπολίτη μας. Χυδαίος και σύγχρονος καταδότης ο Κυρανάκης. Η φτώχεια και το καθεστώς εγκλισμού έχουν δημιουργήσει οργή, την οποία η κυβέρνηση δεν ακούει αλλά βγάζει ένστολες συμμορίες στις γειτονιές. Η κυβέρνηση επιλέγει να εντείνει τη βία μέσω της αστυνομίας.

Γιώργος Οικονόμου (Ανατροπή στην Πόλη): Το ζήτημα είναι πολιτικό και ξεφεύγει από τα όρια της Νέας Σμύρνης. Η κυβέρνηση έχει στόχο τη δημιουργία ιδεολογικού μηχανισμού αστυνομοκρατίας. Ο μηχανισμός αστυνομοκρατίας εφαρμόστηκε και στη Νέα Σμύρνη, όταν πολίτης δερνόταν με άγριο τρόπο στην πλατεία Νέας Σμύρνης! Δεν άκουσα τον κύριο δήμαρχο σήμερα να αναφερθεί στη βίαιη συμπεριφορά του αστυνομικού. Δε διαμαρτυρήθηκε καν. Ο κύριος δήμαρχος με την ανακοίνωση του εξισώνει την αστυνομία με τους δαρμένους πολίτες της Νέας Σμύρνης! Αισθανόμαστε ντροπή για την ανακοίνωση του Δήμου. Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Τρίτης, ο τρόπος διαμαρτυρίας ήταν πολιτισμένος και ήρεμος και έδωσε μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορεί να αντιδρά! Καταδικάζουμε τον τραυματισμό του αστυνομικού. Δεν ακούσαμε τίποτα όμως από τον κύριο Δήμαρχο για τις απειλές των αστυνομικών! Θα ήθελα να δηλώσω ότι κάθε προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που διώκονται αναίτια, θεωρώ ότι πρέπει σαν δημοτικό συμβούλιο να ζητήσουμε συγγνώμη που δεν κάναμε τίποτα ως τώρα!

Ιωάννης Καρυτινός (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος): Θέλω να συνταχθώ με τον σύλλογο εκπαιδευτικών Χρυσόστομος Σμύρνης. Είμαι σοκαρισμένος από τα βίαια γεγονότα της Κυριακής και της Τρίτης που διαδραματίστηκαν στη γειτονιά μας, που κοινό παρονομαστή έχουν τις ανελέητες και ποινικά κολάσιμες πράξεις! Θα αναφερθώ στα γεγονότα χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές ισορροπίες και πολιτικές αποχρώσεις αλλά ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος της πόλης που έφερε τον πολιτισμό από τα παράλια της Μικράς Ασίας! Την Κυριακή στην πλατεία δεν ήταν ένας ξυλοδαρμός σε πολίτη αλλά μια ακραία και επικίνδυνη έκφραση κατάχρησης εξουσίας. Θέλουμε την αστυνομία να προστατεύει τον πολίτη και όχι να μηδενίζει την κοινωνική αποστολή της. Τα γεγονότα της Κυριακής μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις όπως το “I can’t breathe” και τότε δεν υπάρχει γυρισμός. Ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα της σύλληψης, όχι του βασανισμού. Ήδη ανακοινώθηκε η διαθεσιμότητα του ενός αστυνομικού. Η λύση είναι η απόταξη και των τεσσάρων αστυνομικών που ήταν παρόντες, από το αστυνομικό σώμα! Να ευχηθούμε και για το θαύμα της επιβίωσης του αστυνομικού την Τρίτη από τα δολοφονικά χτυπήματα χωρίς έλεος των γνωστών αγνώστων και επιτέλους η συντεταγμένη πολιτεία να τους μετατρέψει σε γνωστούς και να τους συλλάβει! Όσον αφορά τη δημοτική αρχή καλύτερα να σιωπούσε παρά να πει ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται. Ήταν μια δήλωση που προσπαθούσε να μεταθέσει το κέντρο βάρους και να μοιράσει ευθύνες σε ένα γεγονός που ήταν ξεκάθαρα κοινωνικά άδικο και μη αποδεκτό. Τέτοιες ειρηνικές πορείες όπως αυτή της πόλης μας, αγανακτισμένων πολιτών, δε θέλουν καθοδηγητές, πατέρες και σκηνοθέτες. Τους κατευθύνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Προτείνω να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να παρακολουθήσει την πορεία της ποινικής διαδικασίας για τους αστυνομικούς. Να δοθεί νομική αρωγή στο νεαρό για κατάθεση μήνυσης και αστικής αποζημίωσης. Επίσης να παρακολουθήσουμε την πορεία της υγείας του νεαρού αστυνομικού. Τέλος να δώσω συγχαρητήρια στον κύριο Κρικρή και τους υπαλλήλους καθαριότητας για την ολονύκτια παρέμβαση τους στον καθαρισμό της πόλης μας, αν και νομίζω ότι θα πάρει πολύ χρόνο για να καθαρίσει η ψυχή μας από αυτά τα γεγονότα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζεται με τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *