Το φέσι

Το φέσι

Το φέσι, είναι τύπος καλύμματος της κεφαλής με κυλινδρικό σχήμα, επίπεδη κορυφή και χωρίς γείσο, φτιαγμένο από μαλλί (τσόχα ή κιλίμι) και το οποίο μπορεί να φέρει φούντα. Στις αραβικές χώρες είναι γνωστό και ως ταρμπούς. Το όνομά του, το πήρε από την μαροκινή πόλη Φεζ, όπου φτιαχνόταν, αλλά η προέλευσή του δεν είναι γνωστή. Παρόλα αυτά, υπάρχει και άλλη μία έννοια της λέξης αυτής… Ο δανεισμός, το χρέος. Ακόμα καλύτερα, το χρέος που δεν θέλαμε και πολύ να μας αφήσουν… π.χ. μας φέσωσε!

Στην αγαπημένη μας πόλη, λοιπόν, τη Νέα Σμύρνη, υπάρχουν άνθρωποι τέτοιοι, τζάμπα μάγκες, κατά πολλές έννοιες! Αυτοί οι άνθρωποι, που τους διακρίνει ότι παρασιτούν, όπως έχουμε αναλύσει παλαιότερα… έχουν κληρονομήσει, ίσως μόνο κάτι υλικό…(άλλωστε στην Ελλάδα πολλά «πολιτικά» ονόματα μόνο υλικά έχουν κληρονομήσει από προγόνους τους… ουσία και πνεύμα μηδέν…) και πλασάρονται ως μεγαλοΣτελέχη, μεγαλοΠολιτικάντηδες, αλλά τελικά είναι απλά μεγαλοΦελλοί και έχουν, δυστυχώς, άποψη για την τοπική επικαιρότητα.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι βολεύονται σε θεσούλες δημοσίου, τους πληρώνουμε όλοι εμείς και πίνουν καφέ στη πλατεία… αλλά και για να έρθουμε στο θέμα μας… καλούν κόσμο σε προεκλογικά τραπέζια φαγητού όπου τελικά φεσώνουν τους καλεσμένους τους! Το έχετε ακούσει εσείς αυτό ξανά; Να σε καλούν σε προεκλογική συγκέντρωση με φαγητό και να σε βάζουν να πληρώνεις; Προφανώς, αν και όνομα δεν ξαναβγήκε, ούτε πρόκειται, όταν αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του…αρκείται, όμως, στην ψευδαίσθηση αυτοϊκανοποίησης με το να μπλοκάρει κόσμο από social media. Το δυστυχές, όμως, δεν είναι μόνο το οικονομικό φέσι που αφήνει σε δημότες ψηφοφόρους αλλά το πνευματικό και ουσιαστικό φέσι που αφήνουν στην Νέα Σμύρνη ολόκληρη και ως έννοια αλλά και ως πόλη. Δεν ντρέπονται να σας φεσώνουν… μη νιώσετε καμία ντροπή όταν έρθει η ώρα να τους εκθέσετε και να τους στείλετε σπίτι τους… τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες και φελλοί δεν χωράνε πλέον στη Νέα Σμύρνη.

untitled image

Πολυχρόνης Ντάγιος
+ posts

Πολυχρόνης Ντάγιος

Επαγγελματίας Τουριστικού κλάδου και κλάδου Εστίασης.  Στην αγορά εργασίας από τα 18 του χρόνια ήδη, παράλληλα με τις σπουδές του σε Τουριστικά και Οικονομικά.

Εκτός απο τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις , είναι ιδρυτικό στέλεχος του μη κερδοσκοπικού συλλόγου Κάντο Πράξη αλλά και Πρόεδρος του συλλόγου, αρθρογραφεί για το site NS Reloaded , αλλά και για τοπική εφημερίδα της Νέας Σμύρνης  και συμμετέχει στην αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής "Κάντο Πράξη".

'Εντονα πολιτικοποιημένος και με δυναμική παρουσία στη τοπική κοινωνία αλλά και τα κοινά της Νέας Σμύρνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *