Έντονη ή χαλαρή νυχτερινή έξοδος; Εσύ επιλέγεις!

Έντονη ή χαλαρή νυχτερινή έξοδος; Εσύ επιλέγεις!

Νομίζω πως, διανύοντας τον ανοιξιάτικο μήνα Μάρτιο για δεύτερη φορά εντός σπιτιού, λόγω του συνεχόμενου εγκλεισμού – με εξαίρεση ένα καλοκαιρινό “διάλειμμα”… – εύκολα κανείς, παραδέχεται πως νοσταλγεί ορισμένες απολαύσεις που, μέχρι πέρυσι, θεωρούσαμε ως δεδομένες. Μια από αυτές, όπως διαπιστώνω από συναναστροφές και συζητήσεις μου, είναι η διασκέδαση εκτός σπιτιού, ιδίως η νυχτερινή. Για την ακρίβεια, τολμώ να γράψω πως η επαναφορά στα αγαπημένα μας μέρη για ποτό ή χορό, μάλλον αποτελεί βασική επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Λογικό, αν αναλογιστούμε τις δύσκολες συνθήκες που υπομένουμε, ένα χρόνο τώρα, στωικά…

Λοιπόν, η Νέα Σμύρνη μας αναμφίβολα προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει το που θα διασκεδάσει, καθώς υπάρχουν ποικίλες επιλογές που καλύπτουν, κατ’εμέ, όλα τα γούστα. Στην πλατεία μας, βρίσκονται τα περισσότερα γνωστά μαγαζιά της περιοχής. Οι νεότεροι, κυρίως, συχνάζουν σε μαγαζιά όπως το new habits, το rusty grail, το Tyco, το Gaston, το pop up-cocktail bar, το karoo bistro cafe και το μουσικό καφενείο (απέναντι από το polis park), που λειτουργούν ως κέντρα διασκέδασης τη νύχτα, με δυνατή μουσική και ποικιλία ποτών αλλά, τα περισσότερα από αυτά, και ως καφετέριες με περισσότερη ησυχία τα πρωινά.

Οι πιο…φιλήσυχοι μπορούν να καλυφθούν από άλλου τύπου μαγαζιά, όπως είναι το άρωμα καφέ,το μπλε καφέ (στην Ομήρου) και το παραμύθι με καφέ, ή και επιλέγοντας να καθίσουν σε μακρινά τραπεζάκια των θορυβωδών μαγαζιών, αποφεύγοντας τη φασαρία. Και εκτός πλατείας, ωστόσο, υπάρχουν αξιόλογες επιλογές για ελαφρώς πιο ήρεμη διασκέδαση, όπως το επιτόκιο και το απλίκα. Και, φυσικά, πάντοτε υπάρχει η επιλογή της απλής περιήγησης στην πλατεία ή και στην Εστία, για πιο…ιδιωτικές εξόδους!

Η Νέα Σμύρνη μας έσφυζε από ζωή κι ενέργεια, και σίγουρα όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα… Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να επανέλθουμε στα φυσιολογικά μας επίπεδα, κοινωνικά και ψυχολογικά. Λίγη υπομονή ακόμη και σε λίγο καιρό, ο μόνος μας προβληματισμός, θα είναι σε ποιο μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης θα απολαύσουμε την παρέα και την ελευθερία μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *