Ακατέργαστο διαμάντι

Ακατέργαστο διαμάντι

Εάν δεν έχεις περπατήσει τη Νέα Σμύρνη αρκετά και δεν έχεις «σκανάρει» το κάθε στενό της, μπορεί να μην την έχεις παρατηρήσει. Αν δεν είσαι βιβλιοφάγος μπορεί να μην σου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Αν πάλι είσαι νέος στην πόλη μας μπορεί να μην γνωρίζεις καν την ύπαρξή της. Ο λόγος για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης που στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Αϊδινίου 28.

Διαθέτοντας όχι τεράστια αλλά ικανοποιητική γκάμα βιβλίων δεν θα σε αφήσει ανικανοποίητο, ενώ το κάθε εγγεγραμμένο μέλος έχει τη δυνατότητα δανεισμού 2 βιβλίων για διάστημα 25 ημερών. Οι καθαροί και προσεγμένοι χώροι της βιβλιοθήκης, δίνουν στον κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να καθίσει με άνεση σε κάποιο από τα αναγνωστήρια ή ακόμα να χρησιμοποιήσει την αίθουσα υπολογιστών ή και την αίθουσα συνεδριάσεων. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που με κέρδισε από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκα, ήταν ο υπαίθριος χώρος, ο οποίος είναι το κερασάκι στην τούρτα, θα έλεγε κανείς, που ολοκληρώνει την εμπειρία του κάθε επισκέπτη.

Τι χρειάζεται για να εγγραφείς; Η αστυνομική σου ταυτότητα! Ότι πρέπει για μαθητές και φοιτητές για εναλλακτικό spot διαβάσματος πέραν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα για κάποια παρουσίαση βιβλίου ή κάποια συνεδρίαση, κάνοντας λόγο πάντα για έναν μικρό αριθμό ατόμων καθώς ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος.

Είναι κρίμα που τέτοιοι χώροι ενδιαφέροντος είναι κρυμμένοι στην πόλη μας την ίδια στιγμή που δαπανούνται πόροι για τη διαφήμιση και προώθηση λιγότερο ουσιωδών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Θα μπορείτε να επισκεφτείτε τη Δημοτική μας βιβλιοθήκη και να εγγραφείτε δωρεάν, μόλις ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες συντήρησης που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *