‘Αυτοί Είστε’

‘Αυτοί Είστε’

Στα δημοτικά συμβούλια Νέας Σμύρνης, διακρίνονται διαφορετικά μέτρα και σταθμά για συμπολιτευση και αντιπολίτευση από το προεδρείο αλλά και μια περίεργη στάση από ένα πολύ μικρό μέρος της αντιπολίτευσης που ενίοτε σε ψηφοφορίες, θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί..”συμπολιτευτικα”.

Τα περισσότερα φαινόμενα τα συναντάμε στις ψηφοφορίες , οι οποίες λόγω του 20-21 υπέρ της αντιπολίτευσης , έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον!

Πολλές φορές το προεδρείο δείχνει σκανδαλώδη επιείκεια υπέρ της συμπολιτευσης και σκληρή και απόλυτη θέση προς την αντιπολίτευση. Δηλαδή εάν πρέπει απαραιτήτως κάτι να “περάσει” γίνονται τα αδύνατα δυνατά να ψηφίσουν -ναι στην εισήγησή του Δημάρχου- και οι 20 , είτε είναι εκεί είτε όχι , ενώ εάν πρόκειται για αντίθετη ψήφο δεν νοιάζονται ιδιαίτερα…και δεν δίνονται ιδιες ευκαιρίες να καταχωρηθεί η ψήφος αυτή.

Άλλες φορές πάλι πολύ συγκεκριμένα στελέχη της αντιπολίτευσης -αριστερής μάλιστα φιλοσοφίας- , όλως τυχαίως σε σημαντικά θέματα που θα κέρδιζε το ΟΧΙ της αντιπολίτευσης, απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενώ σε άλλες αδιάφορες ψηφοφορίες στην ίδια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου τυγχάνει να ψηφίζουν. Κατά αυτόν τον τρόπο…νιπτουν τας χείρας τους και ο “αντίπαλος” κερδίζει μια μάχη που θα έχανε.

Τέλος απορίας άξιο είναι , εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολιτευσης έχουν λόγο ύπαρξης στο δημοτικό συμβούλιο , εάν έχουν άποψη και οντότητα ή εάν εξελέγησαν μόνο για να λένε Ναι στην εισήγησή του δημάρχου αντί να εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *