Δημοτικό..Ρίνγκ!

Δημοτικό..Ρίνγκ!

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Νέας Σμύρνης μας έκανε «περήφανους», με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έκτρωμα… Τα προαναφερθέντα συμβούλια γίνονται κάθε μήνα με σκοπό την επίλυση μείζονος σημασίας ζητημάτων, που αφορούν την πόλη μας. Παρόλα αυτά κατορθώσαμε και το μετατρέψαμε σε στίβο μάχης με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο πολιτιστικού οργανισμού Βαγγέλη Χατζατουριάν και τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, Ποιότητα Ζωής, Γιώργο Κουτελάκη.

Η αποδοχή του ποσού των 11.000 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων ήταν ένα από τα 2 βασικά ζητήματα που επρόκειτο να συζητηθούν. Ενώ αρχικά φαινόταν ότι όλα κυλούσαν ομαλά, το κλίμα οξύνθηκε κατά το 28ο λεπτό του δημοτικού συμβουλίου όταν ο κύριος Κουτελάκης, με την πρόφαση της ερώτησης, προς τον συντονιστή, απηύθυνε προσωπική επίθεση κατά του κυρίου Χατζατουριάν, τονίζοντας πως δεν θα δεχτεί να αναλάβει ο τελευταίος σε προσωπικό επίπεδο, την οργάνωση της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Συγκεκριμένα ο Κουτελάκης αναφέρει «θα είμαι πολύ δηκτικός, ελπίζω να μην διανοηθεί ο υπο δικαστικό έλεγχο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού, για πλημμελήματα και κακουργήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ότι θα χειριστεί σε προσωπικό επίπεδο αυτό το κορυφαίο επετειακό, εορτασμό, μνημοσύνης της πόλης».

Εμφανώς ενοχλημένος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού, εξαιτίας της φράσης «υπο δικαστικό έλεγχο» , απάντησε στον πρόεδρο της Ποιότητας Ζωής, με όρους που δεν αρμόζουν σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ήταν οι εξής: «σε κανένα τσίρκο να πας, μαζί με τους κλοουν», «καταντάει αηδια με τα καραγκιοζιλίκια του», «θα ακούμε τον βόθρο τόση ώρα» και άλλες πολλές ύβρεις, οι οποίες συνάμα δηλώνουν και ένδεια επιχειρημάτων, όπως είχε αναφέρει και ο φιλόσοφος Σοπενχάουερ. Εν συνεχεία όμως τόνισε πως και ο Κύριος Κουτελάκης παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για κακουργήματα, εις βάρος της πόλης μας καθώς και οτι για χάρη του είχαν ψευδομαρτυρήσει πολλοί απο τους συναδέλφους του.

Και κάπου εδώ θέτω την ερώτηση, ως ένας προβληματισμένος και σε νεαρή ηλικία Νεοσμυρνιώτης που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά: «Θελουμε η δημοτική μας αρχή να αποτελείται από άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κακουργήματα ή μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι στις εκλογές του 2023;»

 

Η λογομαχία μεταξύ των 2 ισχυρών ανδρών της νέας Σμύρνης συνεχίστηκε για πολύ ώρα ακόμα, αποτελώντας τον πυρήνα του δημοτικού συμβουλίου. Προφανώς το ουσιαστικό ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν επιλύθηκε, κάτι το οποίο απεδείχθη, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όπου αρκετοί γονείς συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, για τις άθλιες υποδομές όπου φοιτούν τα νήπια της πόλης, στην είσοδο του δημαρχείου αιτούμενοι να συναντήσουν Δήμαρχο και αντιδήμαρχο παιδείας, Πολύδωρο Συρίγο, όπου οι γονείς απηλήθηκαν απο την υπέυθυνη του γραφείου τύπου του δήμου οτι θα καλέσει την αστυνομία να τους απομακρύνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *