Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής στον Δήμο Νέας Σμύρνης – Μια Πόλη Ανάποδα

Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής στον Δήμο Νέας Σμύρνης – Μια Πόλη Ανάποδα

Στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Μαΐου συζητήθηκε η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπου ο δήμος μας έχει τα θλιβερά πρωτεία να είναι από τους τελευταίους που θα την εφαρμόσουν.

Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση χώρων, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την αρπαγή χώρων από υφιστάμενες δομές:

«Ολοφάνερη η προχειρότητα που χαρακτηρίζει το ανύπαρκτο σχέδιο της δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου Παιδείας στο να εξασφαλίσει τα αναγκαία κτίρια ώστε να εφαρμοστεί η

δίχρονη προσχολική για όλα τα προνήπια και τα νήπια. Η δημοτική αρχή βρίσκει λεφτά για άσκοπες και επιζήμιες ανακατασκευές δρόμων και ενοικίαση πολυτελών μεγάρων ΜΙΝΕΤΤΑ, αλλά λεφτά για να λυθεί το στεγαστικό της εκπαίδευσης δεν βρίσκει.

Απ’ ότι διαπιστώνουμε, ο Δήμος δεν έχει βάλει ούτε ένα λιθαράκι μέχρι στιγμής, και το μόνο «έργο» του είναι να επιχειρεί με τη συνηθισμένη του υπεροψία την αρπαγή αιθουσών και χώρων από υφιστάμενες δομές, αγνοώντας προκλητικά τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής. Τα σχολεία έχουν ανάγκη για άμεση ενίσχυση των κτιριακών υποδομών, για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και αξιοπρεπής λειτουργία τους. Ειδικά, τώρα, μέσα στην πανδημία χρειαζόμαστε νέες κτιριακές υποδομές, μείωση των μαθητών σε κάθε τμήμα και να διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σχεδόν εγκαταλελειμμένα κτήρια που μένουν αναξιοποίητα όπως αυτό της ΓΕΧΑ για τις ανάγκες της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης και να σταματήσει ναεπικαλείται και να ονειρεύεται την ανύπαρκτη μείωση του μαθητικού πληθυσμού και να σχεδιάζει πώς θα «πετσοκόψει» μια δομή για να «φτιάξει» μια άλλη…».

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 19-21.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *