Η επιστροφή στην κανονικότητα και η… επιστροφή στην πληρότητα

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η… επιστροφή στην πληρότητα

Γεμάτη τραπέζια είναι πλέον, μετά το άνοιγμα της εστίασης η πλατεία Νέας Σμύρνης. Μία από τις πιο φημισμένες πλατείες της Αττικής και όχι μόνο, ευρέως αναγνωρισμένη, ετοιμάστηκε να υποδεχτεί από νωρίς το πλήθος του κόσμου που την επέλεξε για να απολαύσει τον καφέ και το φαγητό του μετά από έξι μήνες απουσίας από τα τραπεζοκαθίσματα.

Έτσι, η πλατεία άδειασε από κόσμο που κάνει βόλτα με τον καφέ στο χέρι, από καροτσάκια, από ποδήλατα και γέμισε… με τραπέζια. Άναρχη θα χαρακτηρίζαμε την τοποθέτηση δεκάδων τραπεζιών επάνω στους πεζόδρομους της πλατείας. Ο χώρος για να περάσουν οι πεζοί είναι πλέον ελάχιστος, έως και μηδαμινός. Για μια βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια αναγκάζεσαι να περάσεις ανάμεσα από καθήμενους που «καφεδίζονται», ενώ ο χώρος για δραστηριότητες όπως πατίνια, ποδήλατο κ.λπ. που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους τελευταίους 6 μήνες είναι ανύπαρκτος.

Δεδομένης αυτής της εικόνας, πολλοί συνδημότες μας, εύλογα αναρωτιούνται σχετικά με τη δικαιοδοσία των καφέ και εστιατορίων να τοποθετούν σε τόσο μεγάλο χώρο τα τραπέζια τους και μάλιστα δεν είναι σίγουροι ότι τα τετραγωνικά μέτρα (για να μην πούμε χιλιόμετρα…) που καταλαμβάνουν τα καταστήματα, αντιστοιχούν στη δικαιοδοσία της εκάστοτε καφετέριας.

Πολλά παράπονα ακούγονται επίσης για τη φασαρία που προκαλείται και δεν επιτρέπει στους κατοίκους της περιοχής να κοιμηθούν, καθώς πολλές φορές η εστίαση παραμένει ανοιχτή και πιο αργά από την επιτρεπόμενη ώρα, ενώ οι θαμώνες δεν χάνουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τα «απαραίτητα» και να καθίσουν στα τραπέζια ή να κάνουν πάρτι με δυνατή μουσική , παρά το πέρας και το κλείσιμο των μπαρ.

Και ας αναρωτηθούμε… Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την επιβολή της τάξης σε αυτού του είδους την αναρχία; Θα μπορέσουμε να περπατήσουμε ξανά στην αγαπημένη μας πλατεία χωρίς να σκοντάφτουμε σε τραπέζια και καρέκλες; Πολλά τα ερωτήματα , μα λίγες, όπως πάντα οι απαντήσεις από τους αρμόδιους… Παραθέτουμε για τα μάτια του κόσμου μία εικόνα της πλατείας μας πριν γεμίσει με τραπέζια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *