Η σημασία του εθελοντισμού για την πόλη μας

Η σημασία του εθελοντισμού για την πόλη μας

Η Νέα Σμύρνη, είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης, καθώς υπάρχει η πλατεία με αρκετά μαγαζιά , υπάρχουν πάρκα, μνημεία που αναβαθμίζουν την ποιότητα της περιοχής. Ένας επισκέπτης, που προέρχεται από άλλη περιοχή, ενδεχομένως να σκεφτεί ότι οι άνθρωποι εδώ, ζουν με άνεση, μακριά από την πενία και ότι όλα στον δήμο αυτό λειτουργούν ρολόι, κρίνοντας από τη βιτρίνα! Είναι όμως έτσι;

Από την οπτική γωνία, ενός νέου σε ηλικία νεοσμυρνιώτη, μάλλον, η προαναφερθείσα περιγραφή, δεν ταυτίζεται και τόσο με την πραγματικότητα. Αντιθέτως, θα έλεγε κανείς, ότι η πόλη μας, έχει μπει στον αυτόματο, λόγω της φυσικής της ομορφιάς και θέσης και πορεύεται μόνη της, χωρίς την στήριξη της δημοτικής αρχής. Με μια πιο αναλυτική ματιά, τριγυρνώντας στα σοκάκια της πόλης, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα σπασμένα πλακάκια των πεζοδρομίων, τις καμένες λάμπες των στύλων, τα βρώμικα στενά και πάρκα της πόλης τους κάδους σκουπιδιών που ξεχειλίζουν, τις μπουλντόζες και τους γερανούς, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω των αργών ρυθμών κατασκευής των δημοσίων έργων. Επιπροσθέτως, ένα δυσάρεστο γεγονός, που ταλανίζει τον δημο μας, είναι η ύπαρξη αστέγων. Ευτυχώς η πόλη μας, είναι «προνομιούχα» σε άστεγους, καθώς υπάρχουν λίγοι, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αδιαφορία που υπάρχει, ειδικά σε έναν δημο όπως ο δικός μας, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής.

Τι μπορεί να γίνει, όμως, για όλα αυτά από τη στιγμή που η δημοτική αρχή δεν είναι ουσιαστικός σύμμαχός μας και αρκείται μόνο σε φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις; Η απάντηση είναι μια, ο εθελοντισμός. Όπως προανέφερα, ακόμα και αρκετές υποδομές της πόλης μας χρειάζονται επιδιόρθωση. Με την εθελοντική δράση δυστυχώς στις βαριές υποδομές και εγκαταστάσεις δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, όμως σε πολλά όπως στην καθαριότητα, την υγιεινή και την αλληλεγγύη μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να δείξουμε ότι οι πολυετείς δημοτικοί άρχοντες ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουν να είναι βαρίδια για την πόλη μας. Επίσης, επιδιορθώνοντας όλοι μαζί τις «υποδομές» καθημερινότητας, που έχουν ανάγκη, ερχόμαστε πιο κοντά καταφέρνοντας, όχι μόνο να καλλωπίσουμε τον Δήμο μας, αλλά και να αποκτήσουμε σχέσεις φιλικές που θα έχουν ως απόρροια την αποτελεσματικότερη συνεργασία και συννενόηση μας για το μέλλον της πόλης που δε δείχνει ιδιαίτερα ευοίωνο.

Τέλος, μέσω συλλόγων ή ακόμα και ιδιωτών ΝεοΣμυρνιών που είναι ενεργοί, ο καθένας από εμάς, μπορεί να προσφέρει είτε τρόφιμα είτε ένα ζεστό ρούχο στους άστεγους που έχουμε, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να τα βγάλουν πέρα, μπροστά στις δύσκολες και κρύες νύχτες του χειμώνα.

Από τα προαναφερθέντα, συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η πόλη μας, με μια πρώτη ματιά φαίνεται το ιδανικό μέρος κατοικίας για κάθε πολίτη, όμως με μια πιο αναλυτική εξέταση, παρουσιάζει αδυναμίες. Αν θέλουμε να αλλάξει αυτό, από τη στιγμή που η όποια αρμόδια αρχή δεν εστιάζει τόσο στις αδυναμίες της πόλης μας, οφείλουμε να λάβουμε δράση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *