Νέα? Σμύρνη

Νέα? Σμύρνη

Νέα Σμύρνη και καλή πολιτική, δυο έννοιες αντίθετες μεταξύ τους, που με το πέρασμα του χρόνου αποκλίνουν όλο και περισσότερο. Ποιος θα φανταζόταν πριν από μερικές δεκαετίες, ότι η πόλη που ιδρύθηκε από τους γεμάτους διάθεση για εργασία πρόσφυγες, που διέπονταν από ήθος και τιμή, θα μετατρέπονταν σε έναν τόπο φιλοξενίας άεργων, ανέντιμων και ευθυνόφοβων πολιτικών;

Η αδράνεια της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς έχει κουράσει και προβληματίσει τους κατοίκους της πόλης μας τα τελευταία χρόνια. Αρχικά υπολειπόμαστε σε θέμα υποδομών σε σχέση με άλλους δήμους της χώρας. Ένα έργο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Φέτος στην πόλη τοποθετήθηκαν κακόγουστα και ταυτόχρονα δύσχρηστα παγκάκια, τα οποία έγιναν αντικείμενο σχολιασμού. Ακόμα οι στάσεις λεωφορείων, ήταν αποτέλεσμα προχειροδουλειάς, μόνο για το φαινεσθαι, προκειμένου οι ιθύνοντες να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, για το δήθεν έργο τους.

Δυστυχώς, οι υποδομές δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην πόλη μας. Ο τομέας του πολιτισμού, ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς κάθε δήμου, καθώς η πολιτιστική παιδεία είναι μείζονος σημασίας, έχει πλήρως αδρανοποιηθεί. Η μόνη ουσιαστική δράση που γίνεται είναι οι ιωνικές γιορτές. Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μπατζετ που χορηγείται στον τομέα του πολιτισμού ανέρχεται σε πάνω απο ενάμισι εκατομμύριo ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως πολλά από τα χρήματα ετησίως ίσως και να περισσεύουν.

Εν κατακλείδι, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Nέας Σμύρνης, δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τους πληγέντες στις πυρόπληκτες περιοχές, σε αντίθεση με πολλούς δήμους της χώρας. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και οι τοπικές εθελοντικές ομάδες, όπως ο σύλλογος «Κάντο πράξη», που με την ενεργή του προσπάθεια, συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην τροφοδότηση των πληγέντων, συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων για αυτους. Αυτή η τελευταία είδηση, δείχνει να υπάρχει φως στο τούνελ, όπου το τούνελ συμβολίζει τα «μαύρα» χρόνια που πέρασαν με τις αδρανείς πολιτικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *