Οι Dick της πόλης μας

Οι Dick της πόλης μας

Dick Cheney, ίσως ένας εκ των κορυφαίων σε αυτό που έκανε… σίγουρα από τους πιο διάσημους «αρχηγούς» και «ενορχηστρωτές».

Από την αρχή, υπήρχαν ενδείξεις ότι η σχέση Μπους-Τσένι δεν θα ήταν μια τυπική σχέση προέδρου-αντιπροέδρου…
Ο πρώην αντιπρόεδρος Dan Quayle σχολίασε την προσπάθειά του να ενημερώσει τον Cheney σχετικά με τα τυπικά καθήκοντα του αντιπροέδρου, που περιλαμβάνουν συγκέντρωση χρημάτων και δημόσιες εμφανίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσένι απάντησε: «Έχω μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με τα καθήκοντα μου…»
Στην πραγματικότητα, ο Τσένι υπηρέτησε ως αναπληρωτής του Μπους καθ ‘όλη τη διάρκεια της διοίκησής του, με πρόσβαση σε κάθε στρώμα του Λευκού Οίκου του Μπους και πολλούς αναπληρωτές σε όλα τα πόστα της κυβέρνησης.
Η κληρονομιά του…αμφιλεγόμενη.
Ο Τσένι θεωρείται γενικά ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να κάνει ό,τι πίστευε ότι ήταν απαραίτητο και δεν αποθαρρύνθηκε από τις συνέπειες.
Και για να επιστρέψουμε από τις μακρινές, με πολλές έννοιες, Ηνωμένες πολιτείες, οι dicks άλλωστε είναι πολλοί και παντού… ακόμα και στη Νέα Σμύρνη… ναι ναι στη Νέα Σμύρνη… όλοι το ξέρετε αλλά δεν το λέτε.
Οι επίδοξοι «ντικς» του τόπου μας και της τρέχουσας διοίκησης της πόλης, λοιπόν, είναι αρκετοί, (εν αντιθέσει με παλαιότερες περιόδους που ήταν πολλοί μεν καταπιεσμένοι και περιορισμένοι δε) αλλά οι πετυχημένοι ντικς της Νέας Σμύρνης είναι ένα ζευγάρι…όχι με την κανονική έννοια… είναι ζευγάρι στην πολιτική σκηνή της Νέας Σμύρνης.
Ο «κύριος»… φιλοθεάμων, έξυπνος και πανούργος και άριστος γνώστης των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων όπως και των παρασκηνιακών διακανονισμών. Η δε «κυρία» ευχάριστη, επικοινωνιακή μόνο στη βιτρίνα, σίγουρα άριστη στις πελατειακές σχέσεις και εξυπηρετήσεις. Οι δύο τους έχουν κάνει τον δήμο μας… «οικογενειακή επιχείρηση» και ο κόσμος δείχνει να μην θέλει να σωθεί από τον επιβλαβή για την πόλη μας ιό.
Ως πότε θα κάνουν κουμάντο οι «ντικς»; Άγνωστο… εκτός και αν δια μαγείας βρεθεί αδιάφθορη και άμεμπτη αρχή η οποία θα ξεσκεπάσει τα όποια κακώς κείμενα… εάν τελικά υπάρχουν.
Οι υπόλοιποι που προσπάθησαν ακόμα και με κομματική υποστήριξη (δηλωμένοι ανεξάρτητοι στις δημοτικές εκλογές…) να γίνουν «ντικς» της Νέας Σμύρνης, αρκέστηκαν τελικά στο ρόλο του κηφήνα χρησιμοποιώντας πόστα διοίκησης ώστε αύριο να προσπαθήσουν να γίνουν η βιτρίνα των εκάστοτε «ντικς»…
Η ευχή λοιπόν να ξεσκεπαστούν, όπως και ο αυθεντικός Dick Cheney και να μην εγκλωβίσουν την Νέα Σμύρνη για άλλα 5 χρόνια το 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *