Πάρκο σκύλων Δεξαμενής:Ένα φιάσκο του Δήμου Νέας Σμύρνης και της Κλαίρης Δεληγιάννη|Μια Πόλη Ανάποδα

Πάρκο σκύλων Δεξαμενής:Ένα φιάσκο του Δήμου Νέας Σμύρνης και της Κλαίρης Δεληγιάννη|Μια Πόλη Ανάποδα

Το «Πάρκο Σκύλων Νέας Σμύρνης», στο πάρκο της Δεξαμενής, άνοιξε με τυμπανοκρουσίες από τον Δήμο της Νέας Σμύρνης και πολλές συνεντεύξεις από την αντιδήμαρχο και υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης κα Κλαίρη Δεληγιάννη.

Τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες και σάητ στο διαδίκτυο έκαναν θέμα τον φιλοζωικό χαρακτήρα του Δήμου Νέας Σμύρνης εν μέσω πανδημίας την στιγμή που η πόλη μας έχει από τους μεγαλύτερους αριθμούς δεσποζόμενων ζώων στο νομό Αττικής. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ξόδεψε το εξωπραγματικό ποσό των 24000 ευρώ για να το περιφράξει και να βάλει και κάποια παιχνίδια στον χώρο.

Τα πάρκα δεσποζόμενων ζώων είναι μια πραγματική ανάγκη στις σύγχρονες πόλεις, όπως είναι και οι παιδικές χαρές και οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι αναψυχής για τους κατοίκους που ζούν στις πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου ακόμα και τα πεζοδρόμια «ανήκουν» στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αυτές τις ημέρες, μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις της ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ, μάθαμε ότι το πάρκο έχει κριθεί αυθαίρετο από την πολεοδομία, μετά από προσφυγή περιοίκων που ενοχλούνταν από την φασαρία. Το γραφείο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης και η κα Κλαίρη Δεληγιάννη, δεν έχουν εκδώσει μέχρι τώρα καμία επίσημη ανακοίνωση ή σχόλιο για

το γεγονός.

Ακόμα και ο Δήμαρχος κος Τζουλάκης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σε ερώτηση που του κάναμε για την απομάκρυνση των πινακίδων σήμανσης και ορθής χρήσης του χώρου, μας απάντησε ότι απομακρύνθηκαν ώστε να διορθωθούν ορθογραφικά λάθη.

Μας κοροϊδεύουν και παίζουν με την υπομονή μας.

Είναι δυνατόν ο Δήμος Νέας Σμύρνης να έδωσε 24.000 ευρώ για να φτιάξει ένα αυθαίρετο πάρκο σκύλων στην πόλη μας;

Είναι δυνατόν ο Δήμαρχος κος Τζουλάκης και η Κλαίρη Δεληγιάννη να λένε σε όλους τους φιλόζωους και τους δημοτικούς συμβούλους ότι ο δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες ώστε το πάρκο να είναι νόμιμο και τα χρήματα των δημοτών να μην

κατασπαταλώνται την ίδια στιγμή που η πολεοδομία δίνει διαταγή να κλείσει το πάρκο ως αυθαίρετη κατασκευή;

Είναι δυνατόν ο Δήμος, που έχει νομιμοποιήσει τα πιο απίθανα πολεοδομικά εγκλήματα στη Νέα Σμύρνη, να μην προχωράει σε διαδικασίες νομιμοποίησης στην Πολεοδομία, να σφυρίζει αδιάφορα και να βάζει τους φιλόζωους να τσακώνονται με τους περίοικους του πάρκου που αντιδρούν στην λειτουργία του;

Δυστυχώς είναι δυνατόν και το κάνει συνεχώς η δημοτική αρχή για να κάνει δημόσιες σχέσεις με κατοίκους, με κατασκευαστικές εταιρείες, στον πολιτισμό και όπου αλλού βρει τη δυνατότητα πέρα και έξω από τις ανάγκες των κατοίκων, της νεολαίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Οι μέρες της ευημερίας τους είναι μετρημένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *