”Τα σπουργίτια και οι Θεοί”

”Τα σπουργίτια και οι Θεοί”

Η Βίβλος μας λέει ότι δεν πέφτει ένα σπουργίτι χωρίς ο Θεός να το γνωρίζει. Ορισμένοι άνθρωποι στην Νέα Σμύρνη (και όχι μόνο…) πιστεύουν ότι η σχέση ,της αρχής -και όλου του συστήματος που φοράει άλλους μανδύες-, με τους ΝεοΣμυρνιούς θα πρέπει να είναι αντίστοιχη.

Τα περισσότερα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι σε όλη την ιστορία σε οποιαδήποτε χώρα ή δήμο έχουν βελτιωθεί ή λυθεί μέσω της εθελοντικής λειτουργίας της κοινωνίας των πολιτών, όχι μέσω της όποιας δημοτικής αρχής ή αντιπολίτευσης που απλά ενδιαφέρεται για τα προβλήματα μας μόνο για να λαικίσει και για να τα εκμεταλλευτεί πολιτικά μένοντας πάντα στα λόγια και τη προβολή αυτών …χωρίς να κάνουν πράξεις! Ακόμα κι αν κάνουν κάτι το προβάλλουν τόσο πολύ λέγοντας ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ…ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ…ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ! Επιεικώς γλοιώδες θα το χαρακτήριζα….Καμία Δημοτική Αρχή τωρινή ή παλαιότερη ή επόμενη και καμία κυβέρνηση δεν θα έκανε τίποτα χωρίς τα χρήματα, την υποστήριξη, την ανοχή των πολιτών! Είναι ντροπή να καπηλεύονται τους πολίτες αλλά και να ικετεύουν για εύσημα για κάτι που είναι αυτονόητο! Είναι αυτονόητο να κάνετε έργα και να προστατεύετε τη πόλη και τον κόσμο αυτής! Για αυτό εκλέγεστε….και όχι για να παίζετε μεταξύ σας ”μουσικές καρέκλες” εδω και δεκαετίες το ίδιο παρεάκι. Εμείς οι πολίτες θα πρέπει να παλεύουμε, να διεκδικούμε, να ΜΗΝ Ξεχνάμε επιτέλους, να ΜΗΝ θαμπωνόμαστε απο συναυλίες και φωτογραφιούλες όμορφες ή να συντηρούμε τα βάρη του παρελθόντος!

Αυτός ο ισχυρισμός για το τι ΚΑΝΑΜΕ , ΚΑΝΟΥΜΕ και ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.. είναι κεντρικός για την πολιτική σκέψη και μπορεί να φανεί τόσο σε θρησκευτικά όσο και σε κοσμικά επιχειρήματα, αφηγήσεις και μύθους. Παραλληλίζεται με έναν ”χωρικό έλεγχο” σε όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης δραστηριότητας, όχι με ουσιαστική έννοια, αλλά ως περιπολία των ορίων της κοινωνικής σκέψης και δράσης. Αυτή είναι η κυριαρχία που κατευθύνεται προς τα μέσα, ως η αδιαμφισβήτητη λήψη αποφάσεων όταν συμβαίνουν συγκρούσεις. Η εξουσία και η νομιμότητα χρησιμεύουν ως επικουρικά βοηθήματα για τη διεκδίκηση του πρωταρχικού στοιχείου του πολιτικού στη ρύθμιση των αρμοδιοτήτων όλων των τομέων της κοινωνικής ζωής.

Αυτοί οι πολιτικοί που μας πουλάνε 20 χρόνια τώρα φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι οι ΑΛΑΖΟΝΕΣ της Νέας Σμύρνης που εμείς όλοι δημιουργήσαμε είτε λέγοντας YES SIR , είτε δίνοντας τους αμέτρητους σταυρούς δεχόμενοι πελατειακές σχέσεις , ανταλλάγματα και φιέστες ανούσιες!

Οι αλαζόνες πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να εξουσιάζουν άλλους. Τι μπορείτε να λέτε και τι οχι, τι πρέπει να πιστεύετε! Θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις ή γιατί συνομιλείς με αυτόν που δεν μας βοήθησε , θα σε απειλήσουν και θα προσπαθήσουν να σε ”τραμπουκίσουν” για τα όσα εκφράζεις δημόσια ακόμα και αν είσαι αυτόνομος και ανεξάρτητος, αλλά αν τοους συμφέρει ότι λες θα προσπαθήσουν να το καρπωθούν χωρίς ποτέ να σε έχουν υποστηρίξει…ίσα ίσα το αντίθετο! Είναι ανεξέλεγκτα χειριστικοί. Και έχουν πάντα «δίκιο» εννοείται….! Θα σε θέλουν ταπεινό μόνο…χωρίς φωνή ….Αυτό που δεν ξέρουν όμως όλοι αυτοί που 20 χρόνια διοικούν το Δήμο μας είναι , τι σημαίνει Ταπεινός..κι αυτό γιατί ποτέ τους δεν ήταν!

Δυστυχώς, η ταπεινότητα συχνά παραβλέπεται στις συζητήσεις για ηγεσία και διοίκηση και τελικά σνομπάρεται. Κι όμως είναι μια από τις πιο ισχυρές αρετές. Η ταπεινότητα είναι ένδειξη δύναμης. Όχι αδυναμία. Προσοχή στην ιδέα ότι επειδή κάποιος φαίνεται «καλός» δεν είναι επιθετικός. Γινεται να είναι κάποιος σίγουρος για τον εαυτό του, επιθετικός και ταπεινός ? Φυσικά και γίνεται.

Αυτοί οι ατρόμητοι ηγέτες που σέβονται τους άλλους, έχουν αυτοσεβασμό και ταπεινότητα είναι πολύ πιο πιθανό να ηγηθούν επιτυχημένων οργανώσεων και να φέρουν περισσότερους συμπαίκτες μαζί τους στο ταξίδι.

Για να έχει κανείς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει να έχει δώσει αγώνες στη ζωή του, να έχει μορφωθεί, να έχει εργαστεί , να έχει ζήσει ταπεινά , να έχει βοηθήσει με ανιδιοτέλεια , να έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με αξιοπρέπεια, να έχει πάρει και τα ρίσκα του και να ξέρει να μάχεται με αξίες , ιδανικά και ήθος ….χαρακτηριστικά που απειροελάχιστοι τα έχουν στη δημόσια διοίκηση της πόλης μας, ανεξαρτήτου παράταξης κλπ…

Είναι καλό να είσαι περήφανος για το οτιδήποτε άξιο και καθαρό! ..αλλά είναι κάκιστο να είσαι Αλαζόνας.

Η υπερηφάνεια αναφέρεται σε εκείνα τα συναισθήματα που «δημιουργούνται από εκτιμήσεις ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για ένα κοινωνικά αποδεκτό αποτέλεσμα ή για να είναι ένα κοινωνικά εκτιμημένο Καθαρό άτομο».

Τι είναι αλαζονεία? Η αλαζονεία αναφέρεται στην υπερβολική και ανυπόφορη υπερηφάνεια. Αν είσαι αλαζονικός, τότε μπορεί να πιστεύεις ότι το να πετύχεις αυτό το ωραίο γκολ στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα σημαίνει ότι κουβαλάς την ομάδα, ότι οι συμπαίκτες σου είναι άχρηστοι χωρίς εσένα, ότι αν δεν ήσουν εσύ, η ομάδα σου θα είχε δεν είχε καμία πιθανότητα να πετύχει.

Εάν είστε αλαζόνες, είναι επίσης πιο πιθανό να συγκρίνετε τα επίτευγματα όλων με το (ασύγκριτο) επίτευγμά σας, αυτοεπιβεβαιώνοντας συνεχώς τη δική σας ανωτερότητα.

Η υπερηφάνεια προκύπτει από την ανάληψη ευθύνης για μια συγκεκριμένη ενέργεια που θεωρείται θετική και κοινωνικά αποδεκτή, όπως και η παραδοχή και διόρθωση λαθών το ίδιο!

Έτσι αποκτούμε μια αίσθηση υπερηφάνειας όταν κάνουμε πράγματα με τη δύναμή μας με τις δικές μας πλάτες ,που απαιτούν όμως προσπάθεια και αποφασιστικότητα ακόμα και κόντρα σε βαθειά ριζωμένα πολιτικά συστήματα που θα κάνουν τα πάντα για να διατηρηθούν στην εξουσία είτε φανερά είτε κεκαλυμένα.

Ίσως να λείπουν αυτά τα χαρακτηριστικά σήμερα στη Νέα Σμύρνη , αλλά λένε η Ελπίδα ότι πάντα τελευταία πεθαίνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *