Του parking τα καμώματα

Του parking τα καμώματα

Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στις αστικές περιοχές, τόσο στις ανεπτυγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες. Μετά τη ραγδαία αύξηση ιδιοκτησίας αυτοκινήτων, πολλές πόλεις υποφέρουν από έλλειψη χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Παρατηρείται ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης θέσεων πάρκινγκ, η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ο αρχικός λόγος για τα προβλήματα στάθμευσης.
Αυτή η ανισορροπία οφείλεται εν μέρει στον αναποτελεσματικό σχεδιασμό χρήσης γης και σε εσφαλμένους υπολογισμούς των απαιτήσεων χώρου, κατά τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού της πόλης, όπου τα δεδομένα αλλά και οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές. Παρόλα αυτά, οι εσφαλμένες επιλογές και οι σχεδιασμοί συνέχισαν και στη σύγχρονη εποχή σε μια πόλη ήδη στριμωγμένη. Η έλλειψη χώρου, τα υψηλά τέλη στα ιδιωτικά parking και η κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω των επισκεπτών που αναζητούν θέση στάθμευσης, είναι μόνο μερικά παραδείγματα καθημερινών προβλημάτων στάθμευσης στη Νέα Σμύρνη.
Σαν να μη φτάνει η παντελής έλλειψη χώρου, σε συνδυασμό με τα πολλά αυτοκίνητα ανά οικογένεια, υπάρχει και σοβαρή έλλειψη οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς. Η δυσκολία εύρεσης χώρου στάθμευσης προκαλεί επιπλέον χάσιμο χρόνου, εκνευρισμό αλλά και αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. Προκειμένου να παρκάρει κανείς αβίαστα, καβαλάει πεζοδρόμια, παρκάρει σε αναπηρικές θέσεις, κλείνει ράμπες αναπηρικές και διαβάσεις πεζών, διπλοπαρκάρει, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την εύρρυθμη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ανησυχία προκαλεί ακόμα και το γεγονός ότι οι κατά καιρούς κυρώσεις της αστυνομίας δεν λειτουργούν. Δεν λειτουργούν για δύο λόγους, ο ένας γιατί δεν είναι συστηματικές και ο άλλος γιατί αυτοαναιρούνται λόγω των γνωριμιών και των ρουσφετιών που ζουν και βασιλεύουν!
Όταν οι αρμόδιες αρχές διαφθείρονται, είτε δημοτικές, είτε αστυνομικές, δε θα δοθεί λύση σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας πρόβλημα για την πόλη…
Το μόνο φως στο τούνελ είναι ότι από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης φαίνεται να υπάρχει ευαισθησία για το συγκεκριμένο πρόβλημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *