Το ‘ΜΙΝΕΤΤΑ’ και οι Άλλοι..

Το ‘ΜΙΝΕΤΤΑ’ και οι Άλλοι..

untitled image

Η αναγκαιότητα για δημαρχείο μεγάλη και επιτακτική. Είναι αλήθεια ότι το ήδη διάσπαρτο σε πολλά και διαφορετικά σημεία δημαρχείο δεν στεγάζεται και στους πιο κατάλληλους και ασφαλείς χώρους πια. Η αύξηση, όμως, της διασποράς των υπηρεσιών του δήμου και η αύξηση των ετήσιων εξόδων είναι η σωστή κίνηση;

Στο δήμο μας δε δείχνουν να έχουν μείνει ελεύθεροι χώροι για την οικοδόμηση νέου δημαρχείου και αυτοί που υπάρχουν είναι πολύτιμοι. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Νέας Σμύρνης για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, νοικιάζει 2.300 τ.μ. σε κτίρια της πόλης και πληρώνει περισσότερα από 270.000 ευρώ ετησίως για ενοίκια. Προ ημερών υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Νέας Σμύρνης και του ιδιοκτήτη του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 2, σε μία εκ των εισόδων της πόλης μας, αλλά μακριά από το κέντρο και την Άνω Νέα Σμύρνη, σύμβαση ενοικίασης τριών ορόφων με υπόγειο γκαράζ, έναντι του ποσού των 300.000 περίπου. Είναι σίγουρα ένα ασφαλέστερο και πιο άνετο κτήριο. Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο Δήμαρχος αποφάσισε να ενοικιάσει 3 ορόφους του κτηρίου Μινέττα και όχι όλο το κτήριο όπως είχε παλαιότερα προτείνει, κάτι με το οποίο διαφωνούσε σύσσωμη η Αντιπολίτευση η οποία κατέβαλε πολλές προσπάθειες προκειμένου να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο deal, κάτι που ήταν αναπόφευκτο καθώς ο Δήμαρχος δικαιούται να το περάσει μέσω της οικονομικής επιτροπής που ελέγχει απόλυτα, σε αντίθεση με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.

Σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του αντιδημάρχου οικονομικών και προέδρου της οικονομικής επιτροπής «Οι τρείς όροφοι που θα νοικιάσει ο Δήμος στο κτήριο Μινέττα για να μεταστεγασθούν εκείνες οι υπηρεσίες που σχεδιάζει, θα επιφέρουν επιπλέον επιβάρυνση ενοικίων τόση που μπορεί να τη σηκώσει, με άνεση ο Προϋπολογισμός του» κάτι που θα φανεί στα επόμενα χρόνια καθώς τα έξοδα του Δήμου μας δείχνουν να εκτοξεύονται, την ώρα που το χρηματικό υπόλοιπο μειώνεται.

Η ανεύρεση ενός χώρου κατάλληλου να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, φαίνεται να είναι εδώ και πολλά χρόνια κύριο μέλημα των τελευταίων Δημοτικών Αρχών.

Παράλληλα με όλα αυτά υπάρχει στη Νέα Σμύρνη κτίριο-φάντασμα που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο στην Ελ. Βενιζέλου το οποίο φέρεται να ανήκει στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Το κτήριο αυτό είχε παραχωρηθεί στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) από το 1956 και στεγάζει τη ΓΕΧΑ μέχρι σήμερα. Είναι ένα κτήριο συνεχώς άδειο, με τις πόρτες κλειστές. Δε γνωρίζουμε γιατί δεν το επιστρέφει η «ΓΕΧΑ» στο Δήμο της Νέας Σμύρνης και τους κατοίκους της πόλης για τις ανάγκες που υπάρχουν. Όπως επίσης δε γνωρίζουμε τι θέση έχει για το συγκεκριμένο θέμα η Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και τελικά γιατί καμία δημοτική αρχή των τελευταίων δέκα τουλάχιστον ετών, που υφίσταται έντονα η ανάγκη για νέες δημαρχιακές εγκαταστάσεις, δεν πίεσε στο θέμα ΓΕΧΑ. Κάποιοι επίσης προτείνουν και το Ιωσηφόγλειο σαν μια καλή λύση. Και τα δύο αυτά μεγάλα οικόπεδα και κτήρια ανήκουν στο Δήμο, βρίσκονται σε πολύ καλά σημεία της πόλης μας και υπερκαλύπτουν τις όποιες ανάγκες. Αντί αυτών, ο δήμος νοικιάζει χώρους και απλώνει τις υπηρεσίες του σε πολλά και διαφορετικά σημεία.

Ας ευχηθούμε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί η καταλληλότερη ασφαλέστερη και πιο συμφέρουσα λύση για τους εργαζομένους του Δήμου αλλά και για τη Νέα Σμύρνη και τον κόσμο της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *