Φόβος και Αλλαγή

Φόβος και Αλλαγή

Ο φόβος του άγνωστου μπορεί να είναι δύσκολο να περιγραφεί γιατί όλα τα συναισθήματα και οι σκέψεις γύρω από αυτόν τον φόβο βρίσκονται στο μυαλό μας. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις, δημιουργούν ψυχικά και πνευματικά εμπόδια. Αυτά τα υποτιθέμενα εμπόδια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας, τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις, που κρίνουμε, ακόμα και τον τρόπο που ψηφίζουμε. Κάθε απόφαση που παίρνουμε βάσει αυτού του φόβου δεν θα είναι μια απόφαση που θα μας προχωρήσει στη ζωή…θα είναι απόφαση που μας κρατάει φυλακισμένους και δέσμιους σε πολλά αρνητικά στοιχεία, καταστάσεις και ανθρώπους.
Υπάρχουν τρεις βασικοί άξονες για να ξεπεράσετε τους φόβους σας.
Πρώτος: Αμφισβητείστε τον φόβο σας! Όλοι γνωρίζουμε ότι οι φόβοι μας δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Ο φόβος του άγνωστου βασίζεται στην αντίληψή μας για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Το μέλλον, όμως, δεν έχει συμβεί και εδώ είναι που πρέπει να προκαλέσετε και να αμφισβητήσετε τους φόβους σας!
Δεύτερος: Δεχτείτε την πιθανότητα αποτυχίας. Μια υποκείμενη αιτία του φόβου μας για το άγνωστο βασίζεται στον φόβο μας για αποτυχία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα νέο “ταξίδι” που θα μας βγάλει από τη ζώνη άνεσής μας. Εάν καταλαβαίνετε πραγματικά τον φόβο σας για το άγνωστο και έχετε εξετάσει ρεαλιστικούς κινδύνους όσον αφορά την έξοδο από τη ζώνη άνεσής σας, τότε απλά πρέπει να αποδεχτείτε ότι η αποτυχία θα μπορούσε να είναι μια επιλογή αλλά και ένα μάθημα. Εάν δεν μπορείτε να αποδεχτείτε ότι η πιθανότητα αποτυχίας είναι μια επιλογή, τότε ο φόβος σας για το άγνωστο θα σας πείσει να μείνετε στη ζώνη άνεσής σας. Θυμηθείτε, ο φόβος σας για το άγνωστο προτιμά να μην κάνετε τίποτα και να ζήσετε με λύπη παρά να βγείτε και πιθανώς να αποτύχετε.
Τρίτος και σημαντικος: «Αγκαλιάστε» και αναζητείστε την αλλαγή! Το μόνο πράγμα που είναι σταθερό στη ζωή μας είναι η αλλαγή. Ζούμε σε έναν κόσμο συνεχών και κατά καιρούς αναστατωτικών αλλαγών. Όσο περισσότερο αντισταθούμε στην αλλαγή, τόσο περισσότερο θα επιμείνει στη ζωή μας. Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε την επίδραση της αλλαγής στη ζωή σας. Επίσης αποδεχτείτε ότι δεν πρέπει να φοβάστε την αλλαγή. Όσο περισσότερο αποδέχεστε την έννοια της αλλαγής, τόσο πιο ανθεκτικοί και θαρραλέοι θα γίνετε. Η αντίσταση στην αλλαγή σας κρατάει σε ένα μέρος δυσφορίας και εκεί είναι ο φόβος σας για το άγνωστο. Ο φόβος σας θα σας κρατήσει «παράλυτους» και αιχμαλώτους σε μια κακή κατάσταση, τη συνήθεια, γιατί είναι αυτό που ξέρει καλύτερα και πού μπορεί να σας ελέγξει. Η έξοδος από αυτά τα δεσμά και η ανεκτικότητα στην αλλαγή θα σας ανοίξουν έναν κόσμο ευκαιριών και ανάπτυξης. Η αλλαγή θα γίνει ένα γεγονός της ζωής που θα αγκαλιάσετε και θα διαχειριστείτε με επιτυχία!
Η πόλη μας η Νέα Σμύρνη και οι κάτοικοι της είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως η συνήθεια, τα τετριμμένα και τα «γνώριμα», τρομοκρατούν, δημιουργούν φόβο, κρατούν αιχμάλωτη και βαλτώνουν μια ολόκληρη πόλη και τον κόσμο της. Τα «γνώριμα» έχουν δοκιμαστεί για πάνω από δέκα χρόνια… Έχουν μόνο καθοδική πορεία, έχουν αρχίσει πια να εκτίθενται οι αντιδημοκρατικές διαπλεκόμενες και πελατειακές τακτικές και φθείρουν μια πόλη που λειτουργεί στον αυτόματο, βέβαια έχουν την εμπειρία να ξέρουν πότε να «ρίχνουν πυροτεχνήματα» για να εξαπατούν τον κόσμο.
Όταν η ώρα έρθει…Μη φοβηθείτε! Αγκαλιάστε την αλλαγή! Όχι την κεκαλυμμένη αλλαγή ή διαδοχή! Την πραγματική αλλαγή με ότι ρίσκο και αν αυτή έχει! Μη φοβάστε, ξεπεράστε τους φόβους σας και διώξτε τα πολυετή επιβλαβή στοιχεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *