Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…το πολλάκις?!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…το πολλάκις?!

Η νέα χρονιά ήρθε…μπήκαμε αισίως στο 2022!

Όποιος Δεν θυμάται το παρελθόν , είναι καταδικασμένος να το Ξαναζήσει…Μελέτησε το παρελθόν αν θες να ορίσεις το μέλλον.

Ας περάσουμε στο θέμα μας όμως….. Ξεκίνησε νωρίς η κούρσα διαδοχής αλλά και η μάχη για τη καρέκλα του Δημάρχου στη Νέα Σμύρνη. Η ματαιοδοξία και τα ΄΄εγώ” δεν κρύβονται….

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τοπικό πολιτικό χάρτη περίπου ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές του 2023.

Όλα δείχνουν λοιπόν οτι ,άσχετα με τις -αδιάφορες- δηλώσεις του Δημάρχου , εκείνος Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος καθώς επιθυμεί να αποσυρθεί και ορθά θα πράξει. Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος της διαδοχής…..αλλά και της διάσπασης…..Η άλλοτε μία κραταιά παράταξη ετοιμάζεται να ξαναδιασπαστεί και απο τα ήδη δύο κομμάτια , να γίνει τρία κομμάτια…Οι λιμπίζοντες τη καρέκλα είναι τρείς όπως όλα δείχνουν : Κούπας – Κρικρής – Δεληγιάννη.

Παρόλα αυτά η παράταξη δεν θα γίνει τέσσερα κομμάτια , αλλά τρία , το ένα είναι η παράταξη Κουτελάκη που υπάρχει απο τη πρώτη διάσπαση και ακούγεται οτι θα ενσωματώσει τον Κούπα…ίσως και ως επικεφαλής , με τη προυπόθεση (προγαμιαίο συμβόλαιο..) ότι θα μοιραστεί τη καρέκλα με τον πρώην εχθρό και νυν συνεργάτη όπως φημολογείται. Το επόμενο κομμάτι θα είναι παράταξη με επικεφαλής τον Κρικρή και τελευταίο αυτό με επικεφαλής τη Δελληγιάννη. Μένει να μάθουμε και ποιός ή ποιά θα κρατήσει το όνομα ”πόλη πρότυπο΄΄ (..λέμε τώρα…)

Μετά ακολουθούν οι κλασσικές ”κομματικές παρατάξεις” που μένει να δούμε αν θα ξεφύγουν απο τις γραμμές τους και θα μιλήσουν για τη πόλη και όχι για τις καλές ή κακές κυβερνητικές επιλογές και δραστηριότητες… Απο αυτού του τύπου τις παρατάξεις μένει να δούμε εάν η ΝΔ θα έχει υποψήφιο…καθώς ο τελευταίος της απορροφήθηκε στη παράταξη Τζουλάκη και παραμένει ένας απο τους τελευταίους τροχούς της αμάξης ώστε να έχει στο συμβούλιο ο Δήμαρχος έναν ικανοποιητικό αριθμό συμβούλων.

Επίσης ένα άλλο πρόσωπο που θα παίξει ρόλο και μένει να δούμε ποιος ”γαμπρός” ή ”νύφη” θα τον κερδίσει και θα τον εντάξει στο δυναμικό του , είναι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καρυτινός, ο οποίος μέχρι τώρα κρατάει αντικειμενική και αξιοπρεπή στάση με γνώμονα το κοινό συμφέρον και δεν έχει δείξει καμία προτίμηση παρά την έντονη πολιορκία που δέχεται.

Βλέπουμε λοιπόν οτι το 2023 αν μείνουμε με το συγκεκριμένο τοπικό πολιτικό σκηνικό και τις σημερινές φήμες, θα είναι μια απο τα ίδια…..Οι ίδιο άνθρωποι που είναι 20+ χρόνια , μετά απο λιφτινγκ μποτοξ και αλλαγές μανδύων , θα ξαναμονομαχήσουν για το θρόνο.

Κούπας-Κουτελάκης , Κρικρής και Δελληγιάννη είναι η επιτομή του εύστοχου συνθήματος για τη Νέα Σμύρνη.. ‘Εμπρός προς τα ΠΙΣΩ’ !

Έχουμε δύο γερασμένους εχθρούς που θα ενωθούν με στόχο τη καρέκλα , έναν νεόκοπο που πατάει απο τη μία στο ΠΑΣΟΚ και απο την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι γερασμένος αντιδήμαρχος σε σώμα 40άρη, και μια επίσης γερασμένη και αρκετά παλιομοδίτικη υποψήφια που δεν έχει να δείξει κανένα απολύτως έργο και προσφορά στη πόλη πέραν των δημοσίων σχέσεων της για να εκλέγεται.

Με αυτό το απογοητευτικό σκηνικό , οι μισοί πολίτες θα απέχουν πάλι και έτσι οι βολεμένοι και οι εξυπηρετούμενοι θα κυριαρχήσουν ξανά εις βάρος της πόλης και του κόσμου.

Έχει λοιπόν και πιο χαμηλά η Νέα Σμύρνη όπως φαίνεται και πάει πίσω ολοταχώς ,γιατί δεν μαθαίνουμε απο τα λάθη του παρελθόντος που ζουν και βασιλεύουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *