Ιωνικές Γιορτές Νέας Σμύρνης

Ιωνικές Γιορτές Νέας Σμύρνης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνονται από τον πολιτιστικό οργανισμό της Νέας Σμύρνης, οι Ιωνικές γιορτές, απο τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας.

Η ιστορία των ιωνικών γιορτών ξεκίνησε το 1985, όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο άλσος της Νέας Σμύρνης ξύλινη εξέδρα χιλίων θέσεων, με σκοπό την διευκόλυνση του κοινού, κατά την διεξαγωγή των εκδηλώσεων αυτών.

Εναρκτήρια ημερομηνία για την περίοδο 2020/2021, ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η 26η Αυγούστου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία η 10η Οκτωβρίου. Μέρος του προγράμματος αποτελούν, οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες και τα μουσικά αφιερώματα. Φέτος λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση, θα διεξαχθεί ιδιαίτερη ενότητα παραστάσεων με κορυφαία εκδήλωση τον «Άνεμο λευτεριάς» στο οποίο απεικονίζονται σκηνές που αποτέλεσαν τομή στην επανάσταση του 21’. Η προαναφερθείσα εκδήλωση θα λάβει χώρα και στο Ηρώδειο, ζωντανεύοντας την ιστορία μέσα από σπουδαία κείμενα.

Ο Δήμος κατανοεί την ανάγκη στήριξης των τοπικών καλλιτεχνών ενισχύοντας το έργο τους, τροχοπέδη του οποίου αποτέλεσε η πανδημία του Covid-19. Για τον λόγο αυτό, ελήφθη η απόφαση να μοιραστεί ο προϋπολογισμός, σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες προκειμένου, να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων. Παρά την ύπαρξη των αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας, οι πολίτες όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δηλώνουν την παρουσία τους, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή, της κορωνίδας των πολιτιστικών γιορτών της Νέας Σμύρνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *