Ανίκητος: “Δεν μας παραχωρούνται χώροι για να κάνουμε προπονήσεις…”

Ανίκητος: “Δεν μας παραχωρούνται χώροι για να κάνουμε προπονήσεις…”

Ο Άγγελος Τσιρώνης και ο Γιώργος Βαλασκατζής εκ μέρους του NS Reloaded βρέθηκαν με τους αρχηγούς της ομάδας του Ανίκητου για μια συζήτηση σχετικά με την τοπική ομάδα!

1. Πότε και πως ιδρύθηκε η ομάδα; Ποια και πόσα είναι τα μέλη της;
Η ομάδα ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου του 2012. Αρχικά αποτελούνταν από 5 άτομα, εκ των οποίων τα 2 από αυτά ήταν οι ιδρυτές της και σημερινοί αρχηγοί της, ο Γιώργος Αθανασίου και ο

Κώστας Σαραντόπουλος. Ξεκίνησε με σκοπό να παίζουμε αγώνες με άλλες ομάδες των γύρω περιοχών. Με το πέρας του χρόνου, τα μέλη της αυξάνονται. Σήμερα αριθμούμε 18 άτομα και ελπίζουμε, να αυξηθούν με τον καιρό, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο με σκοπό να προσελκύσουμε και άλλο κόσμο!

 

 

 

 

 

 

2. Πως έχει επηρεάσει ο covid-19 τον Ανίκητο;

Σίγουρα, ο κορονοϊός μας έχει επηρεάσει αρνητικά. Πέρυσι προσπαθούσαμε το διάστημα που βρισκόμασταν σε αποχή να κρατηθούμε σε φόρμα, πηγαίνοντας στο άλσος της Νέας Σμύρνης για τρέξιμο, κάτι το οποίο απέδωσε καρπούς μελλοντικά, καθώς επιστρέψαμε δυναμικά στο πρωτάθλημα του Μίλωνα, όπου συμμετείχαμε, κατακτώντας την 1η θέση! Το δεύτερο lockdown, όμως, αποτελεί τροχοπέδη, στην διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης, γιατί είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και τα μέτρα αυστηρότερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διατηρήσουμε με ευκολία τη φόρμα μας. Ανυπομονούμε να ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα, ώστε να βρούμε τη φόρμα μας και να λάβουμε συμμετοχή στο Athens cup, που διοργανώνει μια από τις μεγαλύτερες αθηναϊκές διοργανώσεις του mini ποδοσφαίρου.

3. Είστε μία από τις ελάχιστες ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας. Που κάνετε προπονήσεις; Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου επαρκούν; Σας παραχωρούνται χώροι από άλλα αθλητικά σωματεία;

Ο Δήμος δεν μας παραχωρεί χώρους προκειμένου να κάνουμε προπονήσεις, οι οποίες θα ήταν ιδιαίτερα καρποφόρες για μια ομάδα πλήρως ερασιτεχνική, όπως η δίκη μας. Οι εγκαταστάσεις στην πόλη μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν είναι προσβάσιμες στον

κόσμο. Σε πολλά γήπεδα αναγκαζόμαστε να εισέλθουμε «παράνομα», πηδώντας τα κάγκελα, καθώς δεν είναι ανοιχτά για τους δημότες. Δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό προς τους δημότες γήπεδο στην περιοχή μας… Προσπαθούμε να συντηρηθούμε με προπονήσεις στο Άλσος, κυρίως με τρέξιμο, καθώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου δεν επαρκούν. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο αθλητικό σωματείο το οποίο μας παραχωρεί γήπεδο για να προπονηθούμε.

 

 

 

 

 

 

 

4. Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μέχρι σήμερα; Η μεγαλύτερή σας διάκριση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;
Η μεγαλύτερη διάκριση της ομάδας μας ήταν ο περσινός τελικός, στο πρωτάθλημα του Μίλωνα, που τον κατακτήσαμε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Μετά από 7 χρόνια ιστορίας της, η ομάδα κατέκτησε το πρώτο τρόπαιό της και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Είχε υπάρξει και δευτεραθλήτρια το 2016, σε τελικό με τους φιναλίστ του περσινού τελικού, οπότε πέρυσι είναι σαν να πήραμε το αίμα μας πίσω από τον τότε χαμένο τελικό. Μέσα σε 4 χρόνια κατορθώσαμε να επιτύχουμε στόχους οι οποίοι φάνταζαν αδύνατοι, την στιγμή που ξεκινήσαμε και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως καθώς με υπομονή και επιμονή κάναμε το πρώτο βήμα για την επίτευξη και μεταγενέστερων στόχων μας. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον ακολουθούν και άλλοι τίτλοι.

5. Αν ήταν στο χέρι σας, τι θα κάνατε για να έρθει ο κόσμος της Νέας Σμύρνης πιο κοντά στον Αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και φυσικά στον Ανίκητο;
Αν ήταν στο χέρι μας, θα φτιάχναμε ένα δημοτικό γήπεδο για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο ποδόσφαιρο. Με αυτόν τον τρόπο κάθε δημότης θα ερχόταν όλο και πιο κοντά στον βασιλιά των αθλημάτων. Επίσης, στον χώρο αυτό θα μπορούσαν να αναδειχθούν και άλλες ερασιτεχνικές ομαδες της περιοχής μας, καθώς πιστεύουμε ότι σίγουρα υπάρχουν, απλά δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια, λόγω της απουσίας δημοτικών γηπέδων, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε πρωταθλήματα ή γήπεδα εκτός του δήμου μας. Εμείς από μεριάς μας για να μας μάθει ο κόσμος, θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την επιρροή που ασκούμε μέσω των social media, παρακινώντας τους ακόλουθους μας να έρθουν να μας παρακολουθήσουν και στα παιχνίδια που θα δώσουμε όταν επιτραπεί η επιστροφή μας στα γήπεδα.

6. Τι μέλλει γενέσθαι για την ομάδα; Πως θα πορευτεί τον επόμενο καιρό;
Όπως είπαμε και πριν έχουμε διανύσει ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα γήπεδα, αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Αντιθέτως, έχουμε οργανώσει αυτό το διάστημα, τα επόμενα βήματά μας. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε καινούργιους παίκτες στο δυναμικό της ομάδας μας, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν αγωνιστικά σε μεγάλο βαθμό. Ο άμεσος στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, στόχος, τον οποίο θέτουμε κάθε χρόνο. Μελλοντικά ευελπιστούμε να κατορθώσουμε είτε ως παίκτες είτε ως παράγοντες, να κάνουμε την ομάδα του ανίκητου ερασιτεχνικό σωματείο στη Νέα Σμύρνη, το οποίο θα κατορθώσει να παίξει στην ερασιτεχνική κατηγορία της Αθήνας. Αυτός εξάλλου ήταν και ο αρχικός μας στόχος, όταν δημιουργήσαμε το αθλητικό μας σωματείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *