Φωνή Βοώντος…

Φωνή Βοώντος…

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης: Θέλουμε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους μαθητές

Κάπου στις αρχές του 2021, εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορωνοϊού, που ήρθε για να αλλάξει τη ζωή μας, ένα από τα θέματα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι το βασικό θέμα της παιδείας και των κλειστών, εδώ και μήνες σχολείων της χώρας. Τα μαθήματα μέσω διαδικτύου φαίνεται πως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα, όλων των πόλεων της χώρας μας, έλαβαν μια μικρή δόση ελπίδας, όχι ακόμη από το πολυσυζητημένο εμβόλιο, αλλά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι εντός λίγων ημερών και εφόσον όλα βαδίσουν ομαλά, θα επαναλειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία της χώρας.
Κάπου στη Νέα Σμύρνη, όμως, στο ίδιο διάστημα και ενώ όλα δείχνουν ότι οι αίθουσες διδασκαλίας της χώρας θα γεμίσουν σύντομα πάλι με παιδικές φωνές και σχολικά βιβλία, υπάρχουν σχολεία των οποίων οι μαθητές ακόμη «αγωνιούν» για το που θα στεγάσουν επιτέλους την ανάγκη τους για αξιοπρεπείς συνθήκες δημόσιας εκπαίδευσης.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 7ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, όπου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, πάνω από ένα χρόνο, κυριολεκτικά εκλιπαρεί τη δημοτική αρχή για τις αυτονόητες, ελάχιστες παροχές, όπως ασφαλές σχολικό κτίριο χωρίς κίνδυνο κατάρρευσης από την υγρασία, φρεσκοβαμμένες αίθουσες που αποπνέουν καθαριότητα και χώρους διδασκαλίας χωρίς νερά από πλημμύρες, όπου κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Τα αιτήματα αυτά, όπως δηλώνει με επιστολή του προς τους αρμόδιους, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, παραμένουν πρωτοκολλημένα μεν, χωρίς λύση δε, στα συρτάρια της δημοτικής αρχής πάνω από ένα χρόνο και ενώ το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι σύντομα, οι συνθήκες που θα βρουν μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι επιεικώς απαράδεκτες.
Τα αιτήματα του συλλόγου, αφορούν μεταξύ άλλων και τα πιστοποιητικά ασφαλείας του σχολικού κτιρίου από μηχανικό του δήμου, καθώς και τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας, τα οποία σύμφωνα με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων το σχολείο στερείται, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Επίσης, τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας των μαθητών, λόγω της ακατάλληλης κατασκευής του σχολικού κτιρίου, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή πρέπει να κάνουν μια σοβαρή αξιολόγηση των προτεραιοτήτων της πόλη μας.
Δεν είναι δυνατόν, σε κανέναν δήμο της χώρας, πόσο μάλλον σε αυτόν της Νέας Σμύρνης, να επικρατούν τέτοιες συνθήκες στις σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις, που στεγάζουν την εκπαίδευση και τα όνειρα των παιδιών μας.
Πρέπει να θυμόμαστε πως το μέλλον της πόλης είναι οι μαθητές μας και αξίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *