Ομήρου…το πρώτο Open Mall που θα κλείσει πριν καν ανοίξει

Ομήρου…το πρώτο Open Mall που θα κλείσει πριν καν ανοίξει

Ένα θέμα ξεχασμένο από πολλούς, αλλά όχι από όλους, ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια! Την αρχή έκανε αγανακτισμένος καταστηματάρχης της αγαπημένης μας Ομήρου, με δημόσια τοποθέτηση-ερώτησή του. Από το 2012, σχεδόν δέκα χρόνια πίσω, ήδη υπήρχε συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία open mall στην εμπορική οδό Ομήρου της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα το site Αντιδημάρχου (μέχρι σήμερα), με άρθρο του 23/11/12, προέβαλε και υποστήριζε ορθά την ανάγκη δημιουργίας εμπορικού κέντρου.

Επτά χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα στις 21/5/19 μόλις λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές, το γραφείο τύπου του Δήμου, ως εργαλείο προεκλογικής εκστρατείας συγκεκριμένης παράταξης, δηλώνει τα εξής: «Εγκρίθηκε με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής, η πρόταση του Δήμου Νέας Σμύρνης για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Νέας Σμύρνης», με προϋπολογισμό 1.730.000€ και συνδικαιούχο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Νέας Σμύρνης» περιλαμβάνει μία σειρά αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων αναβάθμισης δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, οι οποίες -σε συνδυασμό με δράσεις ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και προβολής της- συνθέτουν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο του Δήμου.

Αποτελεί μάλιστα το πρώτο έργο ολοκληρωμένων, θεματικών και στοχευμένων παρεμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ταυτόχρονα το δημόσιο χώρο και τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής με στόχο α) την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και β) την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών smart open mall.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ευχαριστεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον Εμπορικό Σύλλογο Νέας Σμύρνης και όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία, καθώς και τις επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του».

Δύο χρόνια μετά από τη συγκεκριμένη προεκλογική τοποθέτηση και με τα ίδια πρόσωπα στην διοίκηση του Δήμου, ενισχυμένα από φιλικά τους πρόσωπα που τοποθετήθηκαν σε έμμισθα πόστα που αφορούν και αυτό το έργο, οι οποίοι μάλιστα προβάλλουν καθημερινά σε όλα τα social media το ποσο παραγωγικοί είναι, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! Ίσα ίσα, ο κίνδυνος να τιναχτεί και αυτό στον αέρα είναι σχεδόν βέβαιος! Οι προθεσμίες έχουν χαθεί όπως και η αξιοπιστία.

Η αγανάκτηση και η απογοήτευση των καταστηματαρχών της οδού Ομήρου (όσοι δεν συμμετέχουν στη διοίκηση του Δήμου άρα δεν έχουν ίδια συμφέροντα να σιωπούν…) εύλογη και δικαιολογημένη.

Ας ελπίσουμε, όμως, ότι για χάρη των εμπόρων που παλεύουν για την επιβίωση τους, έστω και στο «και πέντε» το έργο θα σωθεί…

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Νέας Σμύρνης 21/05/2019

https://neasmyrni.gr/dt-anoikto-kentro-emporiou-ns/?fbclid=IwAR236tH-9O36BFPj5-xzG8fhsK3VQqUk_mWXQzA50VvBQwlqEXLxHIvz4vw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *