ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ά ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ά ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταύρου της Νέας Σμύρνης έχει δυναμική παρουσία και με τις δράσεις που υλοποιεί στέλνει ένα μήνυμα αφύπνισης με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών σε αυτές.

Μια τέτοια δράση υλοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταύρου της Νέας Σμύρνης στην οδό Κράτητος 49. Ήταν άλλο ένα επιτυχημένο 6ωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών σε 24 συμπολίτες μας. Το πρόγραμμα υλοποίησε η εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης Όλγα Καραδημητρίου.

Η θεματολογία του σεμιναρίου κάλυψε θέματα σχετικά με γενικές πρακτικές συμβουλές σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, ενημέρωση και πρακτική άσκηση για τη διαδικασία της ανάνηψης (cpr) σε ενηλίκους και παιδιά, λειτουργία και χρήση του απινιδωτή και αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμονής σε ενηλίκους και παιδιά.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναγνώρισαν τη χρησιμότητά του, ενώ οι περισσότεροι εκδήλωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα διαρκείας 12 ωρών που προετοιμάζεται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τη Διεύθυνση Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η οποία απευθύνεται σε όλους τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά, προβάλλοντας και ενθαρρύνοντας τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, αξίες που χρειάζεται η χώρα μας αλλά και δεξιότητες που θεωρούνται επιθυμητές και εκτιμώνται από τους επαγγελματίες αναζήτησης προσωπικού των επιχειρήσεων.

Το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταύρου της Νέας Σμύρνης συνεχίζει με ζήλο τις δράσεις του, μεταδίδει τη γνώση που βοηθά κάθε συνάνθρωπό μας στέλνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (http://www.redcross.gr/default.asp?pid=2&la=1), την σελίδα του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης στο facebook ΕΕΣ Περιφερειακό Τμήμα Νέας Σμύρνης ή να «κατεβάστε» την εφαρμογή του ΕΕΣ για κινητά τηλέφωνα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία (ΚΡΑΤΗΤΟΣ 49 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ) για πληροφορίες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ώρες 18:00 με 21:00 ή στο τηλέφωνο 2110128797.

Email επικοινωνίας nea.smirni.dpt@redcross.gr .

(ευχαριστώ την Έφη Στεργίου για την επιμέλεια του κειμένου ( πολίτης που παρακολούθησε το σεμινάριο))

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *