Qu’est ce que c’est -Επιτροπή διαβούλευσης

Qu’est ce que c’est -Επιτροπή διαβούλευσης

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Μία πολύ ωραία πρωτοβουλία και πιο όμορφη απο το σχεδόν ίδιο ”επαγγελματικό” και βαρετό δημοτικό συμβούλιο εδώ και 20 χρόνια , αλλά αυτή η επιτροπή είναι …ουσία ή αγγαρεία?

Στις 22/7 συμμετείχα στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, μια εκ μεταφοράς συνεδρίαση καθότι η πρώτη απόπειρα στις 20/7 δεν είχε συμμετοχή.

Οι προσκεκλημένοι δημότες … κάποιοι πραγματικά ανεξάρτητοι αν και λίγοι είμαστε οι ”αδέσμευτοι” υποψιάζομαι… αρκετοί από δημοτικές παρατάξεις “εντεταλμένοι”, χρωματισμένοι και όχι αντικειμενικοί … Αυτά όλα όμως είναι δυστυχώς μόνο η εκτίμηση μου βασισμένος στην τριβή μου με τα δημοτικά τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε έτσι λειτουργούν και οι αντιδημοκρατικά “στημένες” πολιτικά επιτροπές όλες προς συμφέρον της παράταξης του δημάρχου , έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία ασχέτως αν από το δημοκρατικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν τη δικαιούται… Δυστυχώς όμως ακόμα και οι μόνιμα αρνητικές φωνές των της αντιπολίτευσης είναι με γνώμονα την αντιπολίτευση και όχι τη Νέα Σμύρνη.

Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας… Τα σχετικά με δημοτική επιτροπή διαβούλευσης…ο λόγος λοιπόν που αρκέστηκα στην εκτίμηση είναι ότι από τα 66 προσκεκλημένα μέλη… τελικά συμμετείχαν 4 ! Ε θα ήταν λίγο η ζέστη… λίγο τα λόγια του παπά… όχι όχι αυτό είναι από αλλού… Για εμένα ούτε η ζέστη ούτε η μέρα ούτε η ώρα ούτε η εποχή δεν δικαιολογούν το 4/66 … ίσως τα παραπάνω να δικαιολογούσαν το 20/66 …το 4/66 είναι κατάντια είναι απογοήτευση είναι αποδοκιμασία! Είναι όμως η απογοήτευση αυτό που υπερισχύει και αυτό που απομακρύνει τον κόσμο από τα κοινά τις εκλογές κλπ…και τελικά αυτό που βολεύει και εξυπηρετεί όσους έχουν οφίτσια γιατί όλοι οι απογοητευμένοι απέχουν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτοί που εδώ και 20χρονια στρογγυλό κάθονται στις καρέκλες να επανεκλέγονται έχοντας ωθήσει σε αποχή όσους διαφωνούν και αποδοκιμάζουν και έχοντας εξασφαλίσει στρατευμένους ψηφοφόρους μέσω πελατειακών σχέσεων, αυτοί λοιπόν οι εκλεγμένοι… ασκούν διοίκηση υποστηριζόμενοι από το 1/4 των Νεοσμυρνιων! Το 1/4… αποφασίζει και καταδικάζει τα άλλα 3/4 … μήπως να σηκωθείτε από τον καναπέ και να διώξουμε όλοι μαζί τους πολιτικάντηδες που μας πηγαίνουν κάθε πέρσι και καλύτερα ασχέτως παράταξης και κόμματος?!

Σίγουρα υπάρχουν και αναλαμπές και φωτοβολίδες… σίγουρα σε στιγμές όπως τη συνεδρίαση αυτή θα υπάρχει κατανόηση και καλή διάθεση για επεξηγήσεις αλλά πάντα με την υποψία των pure politics..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *