Νέες στάσεις δημοτικής συγκοινωνίας

Νέες στάσεις δημοτικής συγκοινωνίας

Μία ευχάριστη νότα για το δήμο μας φαίνεται να είναι οι νέες στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας που τοποθετήθηκαν ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν υπό κατασκευή.

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση «smart» στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών λεωφορείων, σε κομβικά σημεία του Δήμου Νέας Σμύρνης. Η συγκεκριμένη προμήθεια είχε ως στόχο την αναβάθμιση των εν λόγω υποδομών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Η παρέμβαση είχε συνολικό προϋπολογισμό 99.477,76€, ποσό που καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών (η με αριθμ. πρωτ. 3118/22-05-2020 απόφαση ένταξης στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ V του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) .
Πιο συγκεκριμένα τα στέγαστρα των αστικών στάσεων είναι πλήρως λειτουργικά, είναι ανθεκτικά στην οξείδωση, στις κλιματολογικές συνθήκες, αντέχουν σε βανδαλισμούς χωρίς να αποτελούν κίνδυνο στους χρήστες σε περίπτωση θρυμματισμού. Διαθέτουν χώρο στάθμευσης και ελιγμού για αναπηρικό καρότσι, ενεργειακή αυτονομία επαρκή για τη λειτουργία του φωτισμού, δύο (2) θύρες USB για φόρτιση smart συσκευών, ηλεκτρονική πινακίδα τεχνολογίας Led μεταβλητών μηνυμάτων και διάχυσης της πληροφορίας για τον χρόνο άφιξης των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας, ασύρματη σύνδεση Wi- Fi για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, καθώς και κάδο απορριμμάτων.
Τέλος, η τοποθέτησή τους έγινε σύμφωνα με τις καταγραφόμενες ανάγκες, με στόχο να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τους χρήστες των αστικών λεωφορείων και ταυτόχρονα να τους προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους..
Οι στάσεις και ο τύπος των στεγάστρων (Α, Β, Γ) έχουν λάβει γνωμοδότηση από τον ΟΑΣΑ και σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, επιλέχθηκαν ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου στο οποίο τοποθετήθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *