Ο Συμβιβασμός με το Μη αποδεκτό. Ηθικό Δίλημμα.

Ο Συμβιβασμός με το Μη αποδεκτό. Ηθικό Δίλημμα.

Όπως έχει πει ο Πλάτων ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος : το πρόστιμο που πληρώνεις για την αδιαφορία σου στα κοινά είναι ότι η τύχη σου καθορίζεται από ηλίθιους. Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται να κατανοήσει και να γνωρίσει την ταυτότητά του μέσα στο χρόνο για να μπορέσει να σταθεί  με αξιοπρέπεια και προοπτική απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Η πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι σε πλήρη παρακμή και αποδόμηση και φυσικά η κατρακύλα αυτή φέρει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου από το 2015 και μετά , κατά τη προσωπική μου άποψη πάντα, είναι ότι χειρότερο έχουμε δει από σύστασης κράτους και στα δημοκρατικά χρόνια πάντα. Ένας πρωθυπουργός με τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών τιμώντας την παράδοση στις κασέτες της ΕΥΠ και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης με βεβαρημένο ιστορικό της  υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα δύο αυτά κόμματα λοιπόν ,από κοινού θέλουν να φυλακίσουν τους ψηφοφόρους και κρατάνε δέσμιο τον ελληνικό λαό με ψεύτικα διλήμματα.  Σκοταδισμός ή Επικίνδυνη Ανικανότητα, δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τα μεθοδευμένα διλήμματα σκοπό έχουν να απομακρύνουν τον λαό από τη συμμετοχή στα κοινά και να παραμείνει η όποια κυβέρνηση έχοντας ανύπαρκτη αντιπολίτευση μικρών πολιτικά ανδρών.
Ένα καλό έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμάζεψε πολιτικά παράσιτα και βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να εξυγιανθεί ακόμα πιο γρήγορα!  Και επειδή αυτό έγινε, ο κίνδυνος να γκρεμιστεί το σύστημα Νέας Δημοκρατίας και Συριζα είναι πια υπαρκτός. Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε όσο και αν παίζονται παραστάσεις κακής μίμησης , μαζί και η φούσκα που ονομάζεται ”πρώτη φορά αριστερά”. Προφανώς λοιπόν και προοδευτικά μαθήματα δεν γίνεται να δεχτεί κανένα κόμμα και κανένας υγιής και χωρίς παροπίδες Έλληνας πολίτης, από τους αρχιτέκτονες της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς, αλλά ούτε και απο το μεγάλο κόμμα της δεξιάς που φιλοξενεί και δυναμώνει ακροδεξιούς πολιτικούς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια αλλά και κάθαρση του καθενός. Η παρένθεση 2015-2023, της φούσκας λαϊκισμού που έστρωσε με ροδοπέταλα τον δρόμο για μια ακόμα κακή διακυβέρνηση, πρέπει να κλείσει! Το ψευτο-δίλημμα του ποιoς έχει τη πατρότητα, για τη καταστροφή της μεσαίας τάξης, για τα σπίτια του κόσμου στα χέρια των τραπεζιτών, για τους κοριούς, για τα μαύρα χρήματα και τα deals  κάτω από το τραπέζι, για το Μακεδονικό, για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές, για την άνοδο και στήριξη της ακροδεξιάς, κ.α. Δεν πρέπει να μας αφορά πια!
Η αυτοκριτική, η αλλαγή, η εξυγίανση, η ανανέωση ξεκίνησε και εξακολουθεί να γίνεται στη μοναδική δημοκρατική παράταξη με πραγματικό πρόγραμμα και ρεαλιστική δυνατότητα διακυβέρνησης.

Τώρα αν ο δυτικός κόσμος έχει γίνει λιγότερο δημοκρατικός, αν έχει περάσει σε καθεστώς μεταδημοκρατίας, με τα δικαιώματα των από κάτω να τελούν διαρκώς υπό αίρεση και την ολιγαρχία να αυξάνει την εξουσία της, είναι ερώτημα που εκκρεμεί. Έχει να κάνει με τη θέση από την οποία βλέπεις την κοινωνία τούτη. Τι είναι άραγε πιο λυπηρό στο σημερινό πολιτικό σύστημα αυτά που λένε και πράττουν ευθαρσώς ή ότι ακόμα υπάρχει κόσμος που τα “τρώει”. Περίεργα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *