Αυτά είναι τα 7 καλύτερα πάρκα στη Νέα Σμύρνη

Αυτά είναι τα 7 καλύτερα πάρκα στη Νέα Σμύρνη

Αυτά είναι τα 7 καλύτερα πάρκα στη Νέα Σμύρνη

Με πάνω από 50 πάρκα και χώρους πρασίνου, ο δήμος Νέας Σμύρνης προσφέρει αρκετές επιλογές ξεκούρασης, άθλησης και διασκέδασης για όλα τα γούστα. Έπειτα από εκτενή σύγκριση όλων αυτών των χώρων, αυτά είναι κατά την άποψή μου, τα 7 καλύτερα πάρκα που πρέπει να επισκεφτείς αν ζεις στη Νέα Σμύρνη.

Νο7 Παιδική χαρά πλατείας άνοιξης

Με θέση της στο κέντρο ενός κυκλικού κόμβου που ενώνει την οδό Αγίας Σοφίας με 5 ακόμα δρόμους, αυτή η παιδική χαρά, φιλοξενεί παιδιά μικρής και μεγάλης ηλικίας, που παίζουν και διασκεδάζουν, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς πολυσύχναστων μαγαζιών και καταστημάτων. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί, ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει κοντά της ευρήματα από τον Αρχαίο Αθηναϊκό πολιτισμό, τα οποία προβάλλονται κάτω από μια γυάλινη επιφάνεια.

Νο6 Πάρκο σκύλων στην πλατεία Δεξαμενής

Μια ολοκαίνουρια προσθήκη στο δήμο μας είναι η δημιουργία ενός πάρκου για όσους έχουν σκύλο. Η θέση του πάρκου βρίσκεται δίπλα από τους δρόμους Νικομηδείας & Εθνικής Στέγης και μέσα σε αυτό, βρίσκεται ειδικός φράκτης ύψους 1,60 μέτρων και διαθέτει σήμανση στην είσοδο. Διαθέτει, επίσης, ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές ώστε να μπορούν τα ζώα να ασκούνται και να παίζουν με ασφάλεια. Στον χώρο υπάρχει βρύση αλλά και ειδικοί κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων. Ο καθαρισμός του πάρκου θα πρέπει να είναι τακτικός, ενώ από σεβασμό στην ηρεμία και την ησυχία των κατοίκων, τοποθετήθηκαν ταμπέλες με το ωράριο του πάρκου αλλά και με οδηγίες στους ιδιοκτήτες των σκύλων.

Νο5 Πάρκο Βασιλέως Κωνσταντίνου

Άλλο ένα πάρκο, που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κυκλικού κόμβου, μα αυτή τη φορά είναι πολύ μεγαλύτερο. Ενώνει τους δρόμους Κοραή, Νίκαιας, Βίαντος, Μενεμένης, Τσακίρογλου, και Βασιλέως Γεωργίου και μέσα του κρύβει μια μεγάλη παιδική χαρά και ένα χαρακτηριστικό σκαλωτό ορειβασίας για τους μικρούς μας φίλους. Λόγω του μεγέθους του, προσελκύει πολύ κόσμο καθημερινά, ειδικά την σχολική περίοδο, καθώς πλησίον του υπάρχει παιδικός σταθμός.

Νο4 Πάρκο Σταδίου

Γνωστό και ως Μέλπω, αυτό είναι το προσωπικά αγαπημένο μου πάρκο που τα έχει όλα. Γεωγραφικά τοποθετημένο ανάμεσα στις οδούς Σταδίου, Μυριοφύτου και Σηλυβρίας σε σχήμα παραλληλογράμμου και χωρίζεται από έναν πεζόδρομο. Στην πάνω πλευρά του έχει μια κλειστή, προσφάτως ανακαινισμένη, παιδική χαρά, ενώ στην κάτω, βρίσκονται όργανα γυμναστικής, παγκάκια, καθώς και μια αμφιθεατρική εξέδρα. Είναι περιττό να περιγράψω πως ειδικά τα Σαββατοκύριακα ο χώρος γεμίζει με παιδιά που κάνουν ποδήλατο, αθλούνται και διασκεδάζουν, προσφέροντας ζωή στον χώρο.

Νο3 Πλατεία Καρύλλου (Polis Park)

Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των λιγοστών θέσεων στάθμευσης γύρω από την πλατεία Νέας Σμύρνης, ο δήμος μας, έκανε πριν αρκετά χρόνια ένα μεγάλο έργο που στεγάζει ένα διπλό υπόγειο με θέσεις στάθμευσης, το οποίο αξιοποιεί η εταιρεία Polis. Ταυτόχρονα, ένα πάρκο-πεζόδρομος συνδέει το Άλσος με την κεντρική πλατεία και χωρίζεται από την οδό Αγίας Φωτεινής και ενώνεται με μια πεζογέφυρα.

Νο2 Πάρκο Εστίας Νέας Σμύρνης

Μια ακόμη προσθήκη που για αρκετά χρόνια ήταν υπό κατασκευή. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, ερχόμενοι από την Καλλιθέα, λίγο παρακάτω από την κεντρική πλατεία και δίπλα στην Εστία Νέας Σμύρνης. Συνιστά μια διαδρομή περί των 120 μέτρων, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν: μια μουσική παιδική χαρά, πολλά παγκάκια, δέντρα, και στο τέλος της μερικά σιντριβάνια που σχηματίζουν τετράγωνο σχήμα.

Νο1 Άλσος Νέας Σμύρνης

Χωρίς καμία αμφιβολία, το Άλσος του δήμου μας δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε άλλη θέση πέρα από αυτήν. Ως ένα από τα παλαιότερα πάρκα της περιοχής και το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο με διαφορά από όλα τα πάρκα της Νέας Σμύρνης, κρύβει εντός του πολλά μέρη να ανακαλύψεις περπατώντας, να αθληθείς, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πέρα από τη δημιουργία του, όμως, κάθε πάρκο χρειάζεται συντήρηση για να παραμένει καθαρό και ασφαλές, κάτι που κατά την άποψή μου, κρίνεται αναγκαίο. Η παραμέλησή τους είναι εμφανής. Παρόλα αυτά, δεν παύουν να μαζεύουν συνεχώς κόσμο και να γεμίζουν ζωή με κάθε ευκαιρία. Γι΄αυτό τον λόγο, άλλωστε, αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *