ΑμεΑ και Δημοτικό Κολυμβητήριο : Θετική εξέλιξη – Ο αγώνας δικαιώνεται …

ΑμεΑ και Δημοτικό Κολυμβητήριο : Θετική εξέλιξη – Ο αγώνας δικαιώνεται …

Θετική εξέλιξη φαίνεται να έχει το θέμα της πρόσβασης των ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης μας , μετά από την διαπαραταξιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με την παρουσία εκπροσώπων της Ενωμένης Κίνησης Γονέων ΑμεΑ Νέας Σμύρνης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά την πολύμηνη καθυστέρηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής στο να δοθεί λύση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που όπως έχουμε αναφέρει, αφορά την ψυχική και σωματική υγεία των ΑμεΑ συμπολιτών μας, αλλά και με τον μεγάλο και πολύμηνο αγώνα των Γονέων της Ενωμένης Κίνησης , στο να διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή την ίση αντιμετώπιση μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας από την τοπική μας κοινωνία, φαίνεται πως ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Κονιδάρης , αποφάσισαν να δουν το θέμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου σε νέα βάση.

Στη διαπαραταξιακή συνάντηση έλαβαν μέρος οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης καθώς και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, κος Καρυτινός , οι οποίοι είχαν καταθέσει ήδη εδώ και καιρό, τις προτάσεις τους σχετικά με την πρόσβαση των ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, μετά από την ενδελεχή ενημέρωση τους από εκπροσώπους της Ενωμένης Κίνησης Γονέων , για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν σχετικά με τη χρήση του Κολυμβητηρίου για θεραπείες, από τους ΑμεΑ Δημότες και Ετεροδημότες .

Η τελευταία συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και με διάθεση για πρώτη φορά από τη Δημοτική Αρχή, να δώσει μια λύση που θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των ΑμεΑ συμπολιτών μας.

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν και έγιναν κοινώς αποδεκτά , αφορούσαν καταρχάς την άρση του διαχωρισμού σε Δημότες και Ετεροδημότες ΑμεΑ , όπως αυτή είχε τεθεί από τη Δημοτική Αρχή και την ελεύθερη και δωρεάν χρήση του Κολυμβητηρίου, από όλα τα ΑμεΑ .

Το δεύτερο και σοβαρό θέμα που συμφωνήθηκε , είναι η διευκόλυνση στις εγγραφές των ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με απλοποίηση της διαδικασίας, άμεση έγκριση των αιτήσεων χωρίς καθυστερήσεις και περιττή γραφειοκρατία καθώς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, με κατάθεση κοινωνικών κριτηρίων για οικονομικά ασθενείς οικογένειες ΑμεΑ.

Στην ίδια βάση ο Δήμος θα διαθέσει προπονητές κολύμβησης της ειδικής αγωγής για άπορα ΑμεΑ ή για προγράμματα ΑμεΑ που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, φαίνεται πως γίνεται μια προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου χρήσης του Κολυμβητηρίου από τους ΑμεΑ, αφού δόθηκε νέο ωράριο λειτουργίας της πισίνας για όλες τις ημέρες της εβδομάδας . Δεν έχει δοθεί όμως ακόμη οριστική λύση σε αυτό το θέμα, διότι για τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα ο Δήμος παραχωρεί τη διαχείριση του ωραρίου, στα Αθλητικά Σωματεία της πόλης . Άρα, το θέμα του ωραρίου χρήσης της πισίνας παραμένει άλυτο για την ώρα, ενώ αναγνωρίζεται από όλους η αναγκαιότητα της διεύρυνσης του και τις απογευματινές ώρες .

Φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή μεταθέτει το θέμα του ωραρίου στα Αθλητικά Σωματεία.

Αναμένουμε την εξέλιξη για το θέμα αυτό , καθώς μέλη της Αντιπολίτευσης προθυμοποιήθηκαν να οργανώσουν νέα διαπαραταξιακή συνάντηση, με εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων της πόλης και της Ενωμένης Κίνησης Γονέων ΑμεΑ ώστε να συζητηθεί εκτενώς και το θέμα του ωραρίου, αφού η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να δώσει μια οριστική λύση σε αυτό .

Η συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί πριν από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο , όπου θα συζητηθούν και θα επικυρωθούν όλες οι παραπάνω αποφάσεις .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *